V Postojni pogorelo 3000 kvadratnih metrov prostorov

Pogorela je večja količina lesenih polizdelkov. Sanacija prizorišča požara je v teku.
Fotografija: Požar je do 23.00 gasilo okoli 100 gasilcev iz GZ Postojna. FOTO:Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Požar je do 23.00 gasilo okoli 100 gasilcev iz GZ Postojna. FOTO:Voranc Vogel/Delo

V Postojni, kjer je včeraj pozno popoldne zagorelo v lesno-predelovalnem podjetju, je skupno pogorelo približno 3000 kvadratnih metrov skladiščnih in proizvodnih prostorov, v katerih je bila večja količina lesnih polizdelkov, so sporočili z Obveščevalnega centra uprave RS za zaščito in reševanje. Prav tako je uničen silos in lesni polizdelki, ki so bili skladiščeni ob hali in silosu na skupni površini okoli 1150 kvadratnih metrov, tovorno vozilo ter okna sosednjega podjetja. 

Na prizorišču požara poteka sanacija, lokalni obrtniki s tovornjaki les počasi zalivajo z vodo, ga nakladajo na tovornjake in odvažajo na deponijo odpadkov v občini Postojna, je za STA povedal vodja intervencije Blaž Lopatič. Nekaj več kot deset gasilcev ostaja na terenu. 

Požar je do 23.00 gasilo okoli 100 gasilcev iz GZ Postojna, pomagali pa so jim gasilci iz ZGRS Sežana, PGD Ilirska Bistrica in PGD Komen. Gasilci so preprečili, da bi se požar razširil na ostale objekte v bližini in obvarovali plinohram, ki je bil v neposredni bližini pogorjenega objekta. Pri gašenju se je poškodoval en gasilec. Reševalci NMP Postojna so ga na kraju oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje.