V požaru hidroelektrarne pri Dubrovniku smrtna žrtev

Gasilci so požar v hidroelektrarni Plat pogasili, a zatem v odvodnem kanalu odkrili truplo enega izmed pogrešanih delavcev. Pogrešajo še dva.
Fotografija: Požar v hidroelektrarni Plat je sledil eksploziji. FOTO: Bozo Radic/Cropix
Odpri galerijo
Požar v hidroelektrarni Plat je sledil eksploziji. FOTO: Bozo Radic/Cropix

V hidroelektrarni Plat južno od Dubrovnika je zjutraj izbruhnil požar, ki je zahteval smrtno žrtev. Kot poroča hrvaški Jutarnji list, so gasilci ogenj že ukrotili, a zatem v odvodnem kanalu elektrarne odkrili truplo enega izmed treh delavcev, pogrešanih v nesreči.

Odkrili so ga potapljači, ostala dva še iščejo, a so reševanje za danes opustili. Gasilci so odkrili, da je bil vzrok požara tehnične narave. V času njegovega izbruha je bilo sicer v hidroelektrarni, ki izkorišča vodo akumulacijskega jezera Bileća, devet zaposlenih, a so jih šest rešili in so trenutno v dubrovniški bolnišnici. Dva med njimi se sprejeli v intenzivno nego.

Kot še piše Jutarnji list, naj bi se neuradno trojica pogrešanih skušala s skokom v odvodni kanal rešiti, prav tako neuradno pa naj bi prišlo pred izbruhom ognja do eksplozije. Ogenj več ne grozi, a so v sistemu tunelov hidroelektrarne ostali strupeni plini in dim.

FOTO: Bozo Radic/Cropix
FOTO: Bozo Radic/Cropix