V streljanju v Walmartu sedem mrtvih, med njimi napadalec

Storilec je bil domnevno eden od zaposlenih, ki si je na koncu sodil sam. Streljanje se je zgodilo le malo pred dnevom zahvalnosti.
Fotografija: Strelski napad se je zgodil v torek pozno zvečer po lokalnem času v trgovini Walmart v mestu Chesapeake. Fotografija je simbolična FOTO: Robyn Beck/AFP
Odpri galerijo
Strelski napad se je zgodil v torek pozno zvečer po lokalnem času v trgovini Walmart v mestu Chesapeake. Fotografija je simbolična FOTO: Robyn Beck/AFP

V strelskem napadu v trgovini Walmart v ameriški zvezni državi Virginiji, ki se je zgodilo v torek malo po 22. uri po lokalnem času, je umrlo sedem ljudi, vključno z napadalcem, so po twitterju potrdile lokalne oblasti mesta Chesapeake. Po poročanju CNN preiskovalci ugotavljajo, da je bil storilec eden od zaposlenih in da je streljal na ostale zaposlene v sobi za premor. Na koncu si je sodil sam. 

Policisti ob posredovanju domnevno sploh niso uporabili strelnega orožja. Trenutno v splošni bolnišnici v bližnjem Norfolku zdravijo pet ljudi. Podatki o njihovem zdravstvenem stanju javnosti niso znani.

Policisti in izvedenci urada za strelno orožje in eksplozive še preiskujejo prizorišče napada. Medtem so ljudi prosili, naj ne hodijo v bližino trgovine, kjer so sicer številni prebivalci opravljali nakupe pred dnevom zahvalnosti, ki bo v četrtek. Podjetje Walmart je v izjavi že izrazilo šok zaradi tragičnega dogodka. Kot so dodali, molijo za vse prizadete in tesno sodelujejo s policijo.

Pred le tremi dnevi je ZDA pretresel tudi strelski napad na klub LGBTQ v Colorado Springsu, ki ga policija preiskuje kot morebitni zločin iz sovraštva. Ubitih je bilo pet ljudi, še 18 pa je ranjenih.