Voznik po treh kolesih bežal pred policisti

Podivjani voznik iz okolice Ivančne Gorice je povzročil prometno nesrečo na Šmartinski cesti v Ljubljani in nato divjo vožnjo nadaljeval proti centru mesta.
Fotografija: Voznik iz okolice Ivančne Gorice ni upošteval znakov policistov. Fotografija je simbolična FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Voznik iz okolice Ivančne Gorice ni upošteval znakov policistov. Fotografija je simbolična FOTO: Oste Bakal

Ljubljana – Sinoči okoli 22. ure so ljubljanski policisti na Šmartinski cesti v Ljubljani poskušali zaustaviti voznika osebnega avtomobila znamke audi A6 črne barve, vendar neuspešno, saj je pritisnil na stopalko za plin in zdrvel mimo mož postave. Pri svoji divji vožnji je povzročil več prometnih prekrškov, pri čemer je ogrožal sebe in druge udeležence v prometu.

Voznik iz okolice Ivančne Gorice (star 35 let) je po Šmartinski centri drvel v smeri centra Ljubljane in na tej prometnici najprej povzročil prometni nesrečo. Z vozilom je trčil v enega od objektov in ga poškodoval ter večkrat treščil tudi v prometno signalizacijo. Med vožnjo je storil številne prometne prekrške in ogrožal druge udeležence v prometu. Med drugim je vozil tudi po pločniku in prevozil rdečo luč na semaforju, je sporočil Tomaž Tomaževic z ljubljanske policijske uprave.


Zasegli prepovedano drogo


Čeprav je po številnih trčenjih z vozila odpadlo kolo, je z vožnjo nadaljeval, nato pa na Stolpniški ulici zapeljal na travnik. Ker zaradi poškodb vozila vožnje ni mogel več nadaljevati, jo je voznik peš ucvrl s končne postaje zelo poškodovanega avta, a so ga hitri policisti kmalu izsledili in v bližini tudi prijeli.

Možje postave so ugotovili, da podivjani ivanški voznik nima vozniškega dovoljenja. Med zbiranjem obvestil so mu policisti odvzeli prostost in mu zasegli neregistrirano vozilo. Med postopkom je odklonil preizkus alkoholiziranosti in tudi strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom opojnih substanc. Policisti so mu za povrh zasegli tudi manjšo količino snovi, za katero obstaja utemeljen sum, da je prepovedana droga.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja nevarne vožnje in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in prekrškov. Policisti hkrati pozivajo vse morebitne priče dogodka, oziroma druge udeležence, ki so bili zaradi vožnje voznika ogroženi, da to sporočijo na telefonski številki 113 ali na telefonsko številko (01) 475 06 00.