Otroke prevažal na avtobusu, ki je imel izrabljene gume in poškodovano steklo

Proti vozniku in prevozniku policisti vodijo nadaljnji postopek o prekršku.
Fotografija: Fotografija je simoblična. FOTO: Bojan Rajšek/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simoblična. FOTO: Bojan Rajšek/Delo

Včeraj so Domžalski in ljubljanski policisti na območju Domžal pri nadzoru prevoza otrok ustavili avtobus za prevoz otrok, kjer so bile pri vozilu odkrite hujše nepravilnosti glede tehnične brezhibnosti vozila. Vozilo je imelo močno izrabljene pnevmatike in poškodovano vetrobransko steklo, zato je bilo izločeno iz prometa, proti vozniku in prevozniškemu podjetju pa policisti vodijo nadaljnji postopek o prekršku.

»Otroci so v cestnem prometu med najbolj ogroženimi udeleženci. Po številu smrtnih žrtev so še posebno ogroženi takrat, kadar se vozijo kot potniki v motornih vozilih. Vozila za prevoz skupin otrok, denimo v šolo in iz nje, na šolske izlete, ekskurzije, treninge in drugo, morajo zato izpolnjevati več posebnih pogojev,« so pri tem navedli na Policijski upravi Ljubljana. 

Stroga pravila veljajo tudi za voznike, ki prevažajo skupine otrok, vozilo, s katerim se vozi skupina otrok, mora biti tehnično brezhibno in urejeno, kar mora biti skrb prevoznika in voznika, otroci pa morajo med vožnjo sedeti vsak na svojem sedežu, za kar skrbijo t. i. pedagoški spremljevalci (učitelji, vzgojitelji, trenerji in drugi), ki jih spremljajo.