Zaradi pretepa med voznikom in potnico avtobus z mostu v reko (VIDEO)

Umrlo je 13 oseb, dve osebi še pogrešajo.
Fotografija: Potnica je bila jezna, ker ji voznik ustavil. Pretep se je sprevrgel v tragično nesrečo, ki je ni preživel nihče. FOTO: AP
Odpri galerijo
Potnica je bila jezna, ker ji voznik ustavil. Pretep se je sprevrgel v tragično nesrečo, ki je ni preživel nihče. FOTO: AP

Blizu mesta Chongqing na jugozahodu Kitajske je avtobus zapeljal z mostu v reko Jangce, ker se je potnica zapletla v pretep z voznikom. Umrlo je 13 oseb, dve osebi še pogrešajo.

Sprva so mediji navajali, da se je avtobus umikal drugemu vozilu, nadzorne kamere na avtobusu pa so razkrile, da je nesreči botroval pretep.



Potnica je udarila voznika, on jo je nato nazaj, avtobus je potem zaneslo na drugo polovico ceste v varnostno ograjo, nato se posnetek, na katerem je slišati tudi kričanje drugih potnikov, konča.

Policija je sporočila, da je bila 48-letna potnica jezna, ker je zamudila svojo postajo. Voznika je udarila s telefonom, ker ji ni želel ustaviti, da bi izstopila.

Stekla je obsežna reševalna akcija, a preživelih ni bilo.

Na avtobusu je bilo 15 ljudi. FOTO: China Stringer Network/Reuters
Na avtobusu je bilo 15 ljudi. FOTO: China Stringer Network/Reuters


Tragična nesreča, čeprav so na Kitajskem pogoste, je šokirala državo. Večina se je jezila na potnico, kritike pa so letele tudi na odziv voznika.