Ženo umoril med spanjem

V družini so policisti v preteklosti večkrat posredovali. Za kaznivo dejanje umora je predpisana kazen zapora najmanj petnajstih let.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo

Policisti so sporočili več podrobnosti torkovega umora. V torek so malo pred 6. uro policiste obvestili, da so svojci v stanovanjski hiši v okolici Slovenske Bistrice našli mrtvo 76-letno žensko. Med vožnjo na kraj dejanja, nekaj minut stran od te hiše, so policisti opazili prazen osebni avtomobil, ki je bil udeležen v prometni nesreči. Voznik avtomobila je bil 77-letnik, mož pokojne, policija ga je poškodovanega izsledila v bližini kraja kaznivega dejanja. Zaradi hudih telesnih poškodb so ga z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer ostaja na zdravljenju. 

V dosedanji kriminalistični preiskavi in z ogledom kraja kaznivega dejanja so ugotovili, da je opisani moški v torek, okoli 5.15, z nožem umoril svojo 76-letno ženo. Po vsej verjetnosti je to storil med tem, ko je žrtev spala. Nož je storilec pustil na kraju dejanja.

Osumljenec se je takoj po dejanju s kraja odpeljal s svojim vozilom in po približno 500 metrih vožnje zaradi neznanega vzroka z vozilom zapeljal z vozišča in čelno trčil v drevo. Ob tem se je hudo telesno poškodoval. Peš se je nato vrnil nazaj na kraj kaznivega dejanja, kjer so ga policisti tudi izsledili.

Na kraj dejanja sta prišla tudi dežurni preiskovalni sodnik iz Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurni državni tožilec iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. Za pokojno je dežurni preiskovalni sodnik odredil sodno obdukcijo, ogled kraja kaznivega dejanja pa je kasneje prepustil policiji.

Z zbiranjem obvestil so do sedaj policisti ugotovili, da sta se zakonca zaradi nesoglasij pred približno petimi leti razšla in zaživela ločeno. Policija je v preteklosti v njuni zakonski skupnosti, ko sta še živela skupaj, večkrat posredovala, in sicer zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru, v dveh ločenih primerih pa sta bili zoper osumljenca podani tudi dve kazenski ovadbi, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini in lahke telesne poškodbe. V obeh primerih sta bila osumljenemu izrečena ukrepa prepovedi približevanja, veljavnost zadnjega pa je v letu 2013 potekla.  

Osumljeni se je 17. februarja 2021 vrnil k preminuli. V intenzivni kriminalistični preiskavi sicer še vedno preverjamo okoliščine in motiv za storjeno kaznivo dejanje. Za kaznivo dejanje umora je predpisana kazen zapora najmanj petnajstih let.

Preberite še: