Danes bodo četrtič podelili Michelinove zvezdice

Lani so inšpektorji Hiši Franko z mojstrico Ano Roš ponovno podelili dve zvezdici, po eno zvezdico je prejelo devet restavracij s svojimi kuharskimi šefi.
Fotografija: Kuharski mojstri se bodo zbrali na slovesnosti v Ljubljani, ker bodo proslavili prihod novega vodnika, ki ga nekateri imenujejo tudi rdeča biblija, ter prejeli označevalne tablice z letnico 2023 in slavne kuharske jakne. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Kuharski mojstri se bodo zbrali na slovesnosti v Ljubljani, ker bodo proslavili prihod novega vodnika, ki ga nekateri imenujejo tudi rdeča biblija, ter prejeli označevalne tablice z letnico 2023 in slavne kuharske jakne. FOTO: Jure Eržen/Delo

V Ljubljani bodo danes četrtič slovesno proslavili izbor restavracij, ki so se prebile v slavni Michelinov kulinarični vodnik za Slovenijo. Lani so Michelinovi inšpektorji Hiši Franko s kuharsko mojstrico Ano Roš ponovno podelili dve zvezdici, po eno zvezdico pa je prejelo devet restavracij s svojimi kuharskimi šefi.

V lanskem ocenjevanju so po eno zvezdico obdržale Gostilna pri Lojzetu s Tomažem Kavčičem (Vipava), Dam z Urošem Fakučem (Nova Gorica), Hiša Denk z Gregorjem Vračkom (Zgornja Kungota) ter Grič z Luko Koširjem (Šentjošt nad Horjulom). Zvezdico je lani ohranil tudi Atelje z Jorgom Zupanom (Ljubljana), a je restavracija v začetku letošnjega leta zaprla vrata.

Na novo so jo lani prejele restavracije Cob iz Portoroža, kjer ustvarja Filip Matjaž, Milka v Kranjski Gori, kjer kulinariko vodi David Žefran, ter ljubljanska Restavracija Strelec z Igorjem Jagodicem. Uroš Štefelin jo je prejel z novo restavracijo Hiša Linhart iz Radovljice.

Ana Roš, zvezda prejšnjih podelitev FOTO: Voranc Vogel/Delo
Ana Roš, zvezda prejšnjih podelitev FOTO: Voranc Vogel/Delo

Danes bo Michelin v objavi razkril nove prejemnike Michelinovih zvezdic, pa tudi drugih znakov, kot sta Michelinov krožnik za restavracije, ki jih Michelinovi inšpektorji priporočajo za dober obrok zaradi svežih sestavin ter skrbne priprave, ter Bib Gourmand za izredno kulinariko po dostopnih cenah. Restavracije in kuharski mojstri lahko prejmejo tudi posebno trajnostno nagrado.

Kuharski mojstri se bodo ob tej priložnosti zbrali na slovesnosti v Ljubljani, ker bodo proslavili prihod novega vodnika, ki ga nekateri imenujejo tudi rdeča biblija, ter prejeli označevalne tablice z letnico 2023 in slavne kuharske jakne.

Prve Michelinove zvezdice in druge znake Michelinovega vodnika je Slovenija dobila leta 2020. Danes je v vodnik uvrščenih 57 slovenskih restavracij.

Preberite še:

Komentarji: