Jamar, ki je onemogel v Pološki jami, se je rešil

Po podatkih Jamarske zveze Slovenije je slovenski vodnik omagal približno 50 metrov globoko v jami.
Fotografija: V reševanju so sodelovale ekipe Jamarske reševalne službe pri Jamarski zvezi Slovenije, in sicer iz različnih krajev Slovenije. FOTO: Maks Merela
Odpri galerijo
V reševanju so sodelovale ekipe Jamarske reševalne službe pri Jamarski zvezi Slovenije, in sicer iz različnih krajev Slovenije. FOTO: Maks Merela

V Pološki jami v gori Osojnici na Tolminskem je v popoldanskih urah potekalo reševanje 65-letnega moškega, slovenskega vodnika, ki se je v jamo podal s nemškima turistoma, moškim in žensko. Akcija se je uspešno končala nekaj po četrti uri popoldne.

O tem, da je jamar onemogel približno 50 metrov globoko v jami, so Policijsko upravo Nova Gorica obvestili nekaj po poldnevu, je sporočil Dean Božnik. Kot nam je povedal predsednik Jamarske zveze Slovenije Igor Benko, je v reševalni akciji sodelovalo 17 reševalcev. Vodnika, ki je uspel iz jame z nemško turistko priti sam – drugi moški je, ko je vodnika obšla slabost, odšel iz nje in poklical na pomoč –, so prepeljali v zdravstveni dom v Tolminu.

Jama v Osojnici nad planino Polog nad dolino Tolminke je ena večjih slovenskih jam, dolga 10.800 in globoka 704 metre, jamar je zaradi težav s srcem omagal v dolžini približno 100 metrov, 50 metrov globoko.

FOTO: Maks Merela
FOTO: Maks Merela




Kot je še zapisal Božnik, jamarji v jamo niso vstopili na glavnem, ampak na drugem vhodu, ki je približno 600 višje.

FOTO: Maks Merela
FOTO: Maks Merela


...
...

Komentarji: