Kdaj bomo znova dočakali prave poletne temperature

Te dni je za poletni letni čas hladno. Na Arsu napovedujejo, da se bo poletje v naše kraje vrnilo konec tedna. 
Fotografija: Pogrešate vročino? FOTO: Getty Images/Istockphoto
Odpri galerijo
Pogrešate vročino? FOTO: Getty Images/Istockphoto

Te dni smo morali vsaj zjutraj iz omar potegniti kakšno jopico ali jakno. Temperature so zjutraj, čeprav koledar pravi, da smo sredi poletja, ponekod pod desetimi stopinjami Celzija, a niti čez dan niso ravno visoke. 

Na Agenciji RS za okolje (Arso) napovedujejo, da se bodo začele šele konec tega tedna temperature vračati na letnemu času primerno raven. 



Po njihovih besedah bo sreda delno jasna s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju 18, najvišje dnevne od 19 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, na Primorskem bo večinoma suho, drugod bo občasno deževalo. Tudi v petek bo še nestalno vreme z občasnimi padavinami, popoldne tudi posameznimi nevihtami. Bo pa topleje, še pojasnjujejo na Arsu. 

S koncem tedna bodo prišle tudi prave poletne temperature. V soboto lahko še pričakujemo, kot dodajajo na Arsu, popoldanske krajevne padavine, ki bodo bolj verjetne v hribovitem svetu zahodne Slovenije. V noči na nedeljo so tudi drugje po državi možne manjše padavine. »V nedeljo in ponedeljek so krajevne padavine manj verjetne, potem pa se bo možnost za nastanek ploh ali neviht znova povečala. Vse dni bo zelo toplo, temperatura bo skoraj 30 stopinj Celzija.«

 
 

Komentarji: