66. Ljubljana Festival se približuje in z njim široka paleta žanrsko pestrih dogodkov v izvedbi vrhunskih, mednarodno priznanih umetnikov. Marsikdo med nami že odšteva dneve do njegovega začetka, ki bo 28. junija na Kongresnem trgu."/>
Predstavitvena informacija

Ljubljana Festival z otvoritvijo, kot je še ni bilo!

66. Ljubljana Festival se približuje in z njim široka paleta žanrsko pestrih dogodkov v izvedbi vrhunskih, mednarodno priznanih umetnikov. Marsikdo med nami že odšteva dneve do njegovega začetka, ki bo 28. junija na Kongresnem trgu.
Fotografija: Ljubljana festival
Odpri galerijo
Ljubljana festival

 
Spektakularno gledališče La Fura dels Baus
 
Ekscentričnost, inovacije, adaptacije, ritem, evolucija in transgresija definirajo edinstveno katalonsko gledališko skupino La Fura dels Baus, ki slovi po urbanem gledališču, nenavadnih postavitvah in zabrisanih mejah med občinstvom in igralci. Njihova glavna značilnost je v pristopu, ki spodbuja vključevanje publike in prilagaja oder arhitekturnim značilnostim posameznega prizorišča. Sprva so delovali na ulici kot gverilsko gledališče, danes pa ustvarjajo sodobne predstave, ki občinstvo navdušujejo z uporabo vizualnih elementov ter unikatnim jezikom, stilom in estetiko.

Ljubljana festival 
Ljubljana festival 

 
Drzno potovanje okoli sveta
 
Lani je La Fura dels Baus na Kongresnem trgu navdušila z veličastno scensko kantato Carmina Burana, letos pa gre Festival Ljubljana še korak dlje. V koprodukciji s slavnim gledališčem ter enim od njegovih ustanovnih članov in umetniških direktorjev Carlusom Padrisso prireja svetovno premiero predstave Sfera mundi – Potovanje okrog sveta. Padrissa se bo na letošnji otvoritvi festivala poklonil Magellanovi plovbi okrog sveta, s katero je slavni raziskovalec leta 1519 skušal dokazati, da je Zemlja okrogla. Glasbeno-scenski spektakel si bomo zapomnili po letečih planetih, 10-metrskih velikanih, človeški mreži s 60 plesalci ter po številnih akrobacijah in izvrstni glasbi. Gre za veliko mednarodno sodelovanje, ki bo vključevalo tudi Orkester Slovenske filharmonije in številne domače baletnike. Predstava bo najdrznejši projekt Carlusa Padrisse doslej in bo po svetovni premieri na 66. Ljubljana Festivalu gostovala po vsem svetu.
 
 
Ljubljanski festival
Ljubljanski festival
 
 
Predprodaja do 31. maja