Na čelo nadzornikov SDH Ivan Simič

Na položaj ga je na izredni seji danes imenoval nadzorni svet SDH, ki je hkrati z mesta predsednice organa razrešil Karmen Dietner.
Fotografija: Simič, sicer generalni direktor Finančne uprave RS, je član nadzornega sveta SDH od julija 2020. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
Odpri galerijo
Simič, sicer generalni direktor Finančne uprave RS, je član nadzornega sveta SDH od julija 2020. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo

Ivan Simič bo s petkom nastopil mesto predsednika nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH), so danes sporočili iz holdinga. Na ta položaj ga je na izredni seji danes imenoval nadzorni svet SDH, ki je hkrati z mesta predsednice organa razrešil Karmen Dietner.

Dietnerjeva ostaja članica nadzornega sveta, so pojasnili. Simič, sicer generalni direktor Finančne uprave RS, je član nadzornega sveta SDH od julija 2020, njegov namestnik bo Božo Emeršič.

Do sprememb je prišlo tudi v komisijah nadzornega sveta – s petkom mesto predsednika nominacijske komisije prevzema Emeršič, člani nominacijske komisije pa bodo vsi ostali člani nadzornega sveta SDH, torej Simič, Dietnerjeva, Janez Vipotnik in Leon Cizelj.

Za predsednico revizijske komisije je bila imenovana Dietnerjeva, člana pa ostajata Simič in Darinka Virant kot zunanja članica.

Preberite še:

Komentarji: