Na upravni enoti Ljubljana stavka ostaja zamrznjena

Uslužbenci so sporočili, da se bodo v ponedeljek odločili, ali bodo nadaljevali stavko.
 
Fotografija: Zaposleni na upravni enoti so se odločili za stavko, ker so zaradi navala strank na okencih bili prisiljeni krepko podaljševati delovni čas. FOTO: Leon Vidic 
Odpri galerijo
Zaposleni na upravni enoti so se odločili za stavko, ker so zaradi navala strank na okencih bili prisiljeni krepko podaljševati delovni čas. FOTO: Leon Vidic 

Stavkovni odbor Upravne enote Ljubljana se je po včerajšnji seji odločil, da zamrznitev stavke zaposlenih na okencih sektorja za upravne notranje zadeve še vedno velja. Tako so se odločili po sestanku s predstavniki ministrstva za javno upravo. Ali bodo stavko nadaljevali, se bodo odločili predvidoma v prihodnji ponedeljek. 

Zaposleni so začeli stavkati 12. novembra, ker so zaradi navala strank na okencih bili prisiljeni krepko podaljševati delovni čas.

Po sestanku na upravni enoti prejšnji četrtek, na katerem so sodelovali sindikati delavcev, vodstvo upravne enote in predstavniki ministrstva za javno upravo, pa so zaposleni začasno ustavili izvajanje stavke. Predsednik sindikata delavcev upravne enote Dragan Stanković je takrat pojasnil, da so stavko zamrznili, ker se jim je z vodstvom uspelo dogovoriti o pripravi predlogov spremembe delovnega časa, kot je naveden v uredbi o pravnem poslovanju. V četrtek je prav tako odstopil načelnik upravne enote mag. Lovro Lončar.

Komentarji: