Predstavitvena informacija

Na kaj moramo biti pozorni pri opremljanju otroške sobe?

Če vprašaš otroka, kateri prostor je najpomembnejši v hiši, bo odgovor najverjetneje otroška soba.
Fotografija: Otroška soba Compactos. FOTO: Lagea
Odpri galerijo
Otroška soba Compactos. FOTO: Lagea

Ta mora biti funkcionalna, vizualno zanimiva in tudi varna.

Tilen, diplomirani dizajner in lastnik spletne trgovine opremisidom ter pisec bloga o pohištvu za ameriški trg Tilen Space, že od nekdaj obožuje otroške sobe. Z nami bo delil izkušnje, kaj moramo paziti, ko se lotimo opremljanja.
 

Na kaj moramo biti pozorni pri opremljanju otroške sobe?

 
Ko se lotim zasnove otroške sobe, sam dam poudarek na dve stvari:
 
1. da ima otrok dovolj naravne svetlobe, ko se uči ali kaj ustvarja za pisalno mizo,
2. da otroku pohištvo razporedim tako, da maksimalno odprem sobo. Želim, da ne deluje utesnjeno in da je dovolj prostora za igranje, če je to dimenzijsko mogoče.
 
Če je pohištvo po meri, je opremiti otroško sobo veliko enostavneje kot pa s tipskim pohištvom. Mogoče je glavna »slabost« pohištva po meri cena, ki je navadno dosti višja.

Compactos, kombinacija tipskega pohištva z možnostjo predelave
 
Za vse, ki ne iščejo »tipičnega mizarja« in želijo proizvajalca z dolgoletnimi izkušnjami na področju proizvodnje otroških sob, so tu otroške oziroma mladinske sobe Compactos. Navdušujejo s svojo izjemno prilagodljivostjo, unikatnim videzom in tudi odlično kakovostjo.
Otroška soba Compactos. FOTO: Lagea
Otroška soba Compactos. FOTO: Lagea

Zaradi zelo velike širine elementov, prilagajanja po meri in inovativnih rešitev, kot je pograd z izvlečno pisalno mizo, lahko s programom Compactos rešimo skoraj vsako otroško sobo.
Otroška soba Compactos H313 - Opremisidom. FOTO: Lagea
Otroška soba Compactos H313 - Opremisidom. FOTO: Lagea

Ker so nekako tipski proizvajalec pohištva, so cene še vedno dostopne glede na kakovost in nadstandardne debeline, ki jih ponujajo. Hkrati je ob nakupu pohištva Compactos vključena tudi brezplačna montaža, s katero poskrbimo, da bo vse tako, kot mora biti.

 
Tipske otroške sobe

 
Tipske otroške sobe so še vedno najbolj iskana oblika trenutno na spletu. Že sam izraz tipske pomeni, da jih proizvajalci izdelujejo na zalogo in da bo posledično cena takšne sobice nekoliko ugodnejša. Vsaj morala bi biti ...
Otroška soba Black. FOTO: Lagea
Otroška soba Black. FOTO: Lagea

Je pa tudi pri tipskem pohištvu opaziti močan razkorak v ceni. Kje je ta upravičena, kje pa je le posledica »požrešnosti spletne trgovine«.

V Opremisidomu se trudimo, da bi vedno ponudili odlično razmerje med ceno in kakovostjo za vse naše pohištvo, ki ga ponujamo. Trenutno naš izbor tipskih otroških sob vključuje tri glavne proizvajalce, in to so: JelaCilek in Vox.
Otroška soba Rustic White - Opremisidom. FOTO: Lagea
Otroška soba Rustic White - Opremisidom. FOTO: Lagea

Vsi trije proizvajalci imajo eno skupno točko in to je odlično razmerje med ceno in kakovostjo. Pri vseh dobite več za dostopno ceno večini med nami in to je glavno vodilo naše spletne trgovine. Radi bi pripeljali kakovostno pohištvo, ki bi bilo dostopno večini od nas.
Otroška soba Concept - Opremisidom. FOTO: Lagea
Otroška soba Concept - Opremisidom. FOTO: Lagea