Petan: Pogovora se ne spominjam, nikoli nobenega tudi nisem posnel

Zavzema se, da pristojni organi raziščejo nastanek, avtentičnost in posredovanje v javnost objavljenega zvočnega posnetka.
Fotografija: Bojan Petan,direktor DZS FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
Odpri galerijo
Bojan Petan,direktor DZS FOTO: Roman ŠŠipić/Delo

Podjetnik Bojan Petan ima resne pomisleke o avtentičnosti objavljenega posnetka, domnevno 14 let starega pogovora med njim in tedanjim gospodarskim ministrom Andrejem Vizjakom. Kot je zapisal v izjavi za javnost, se takšnega pogovora ne spominja, zato se zavzema, da pristojni organi raziščejo njegov nastanek, avtentičnost in posredovanje v javnost.

»Glede na ponavljajoče se medijske objave v zvezi s posnetkom domnevnega pogovora med mano in ministrom Vizjakom poudarjam, da nikoli nisem snemal nobenega svojega pogovora s katerokoli osebo, vključno z ministri katerekoli od slovenskih vlad,« je v današnji izjavi za javnost zapisal Petan.

Enako kot Vizjak, v aktualni vladi minister za okolje in prostor, ima pomisleke o avtentičnosti posnetka, ob čemer se zavzema za to, da pristojni organi raziščejo nastanek, avtentičnost in posredovanje v javnost objavljenega zvočnega posnetka.

image_alt
Vizjak bo vložil ovadbe proti snemalcem in tistim, ki so posnetek uporabili

Pop TV je v ponedeljek objavila 14 let star posnetek, na katerem naj bi tedanji gospodarski minister Vizjak Petanu predlagal, kako se izogniti plačilu davka. Vizjak je dan za tem ob vladnem obisku obalno-kraške regije posnetek in njegovo celotno montažo označil za manipulacijo, v sredo pa je za časnik Delo napovedal, da bo vložil ovadbe proti snemalcem in tistim, ki so posnetke uporabili.

Preberite še:

Komentarji: