Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

V nalivih voda zalila več objektov

Na območju Nove Gorice je po poročanju spletnih portalov padala tudi toča.
Agencija za okolje je za danes popoldne in zvečer za vso državo izdala rumeno vremensko opozorilo zaradi neviht. FOTO: Uroš Hočevar/Kolektiff
Agencija za okolje je za danes popoldne in zvečer za vso državo izdala rumeno vremensko opozorilo zaradi neviht. FOTO: Uroš Hočevar/Kolektiff
STA
27. 8. 2022 | 15:05
27. 8. 2022 | 18:54
1:22

Popoldanska neurja so največ preglavic povzročila v občinah Nova Gorica in Radlje ob Dravi. V glavnem je šlo za močne nalive, tako da je meteorna voda zalila več objektov, je objavila uprava za zaščito in reševanje. Na območju Nove Gorice je po poročanju spletnih portalov padala tudi toča.

Poleg tega je po poročanju uprave za zaščito in reševanje v Šaredu v občini Izola strela udarila v dimnik stanovanjske hiše, v Zgornjem Brniku v občini Cerklje na Gorenjskem pa je strela zanetila požar na gospodarskem poslopju.

Uprava za zaščito in reševanje je do 18. ure zabeležila 19 dogodkov, posredovali so gasilci treh poklicnih in sedmih prostovoljnih gasilskih enot.

Agencija za okolje je za danes popoldne in zvečer za vso državo izdala rumeno vremensko opozorilo zaradi neviht. Opozarja, da so lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel ter da lahko hitro narastejo hudourniški vodotoki.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine