Pojasnila v zvezi z odpravnino Kalan Živčevčeve

Iz Zdravniške zbornice so podali nekaj informacij oziroma pojasnil glede poteka sodnega postopka med zbornico in nekdanjo predsednico dr. Gordano Kalan Živčec.
Fotografija: Gordana Zivceč Kalan. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Gordana Zivceč Kalan. FOTO: Jure Eržen/Delo

V medijih je bilo v zadnjih dneh objavljenih več netočnih podatkov glede poteka sodnega postopka v zvezi s tožbo nekdanje predsednice dr. Gordane Kalan Živčec, ki jo je vložila proti Zdravniški zbornici Slovenije zaradi plačila 50.664,52 EUR, opozarjajo iz Zdravniške zbornice Slovenije. Zato so v zvezi s tem dali dodatna pojasnila:

Zahtevek je bil s sodbo Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani, ki jo je potrdilo Višje delovno in socialno sodišče, najprej v celoti zavrnjen. Dr. Gordana Kalan Živčec je zoper zavrnitev zahtevka vložila revizijo, o kateri je Vrhovno sodišče RS odločilo 15. 5. 2018 na način, da je reviziji delno ugodilo.

Po odločitvi Vrhovnega sodišča RS je stanje v zadevi naslednje:

- zahtevek za plačilo 50.644,52 EUR je v pretežnem delu, in sicer v znesku 40.762,84 EUR, pravnomočno zavrnjen,
- preostali del zahtevka (9.901,68 EUR) je Vrhovno sodišče RS vrnilo prvostopenjskemu sodišču v ponovno odločanje.

Dne 29. 8. 2018 je torej potekala obravnava na prvostopenjskem Delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani glede plačila manjšega dela zahtevka (9.901,68 EUR), o katerem še ni bilo pravnomočno odločeno. Prvostopenjsko sodišče bo ponovno odločilo tudi o stroških postopka.
 

Komentarji: