Policijo bo vodila Tatjana Bobnar

Vlada je na dopisni seji dosedanjo vršilko dolžnosti Tatjano Bobnar imenovala na mesto generalnega direktorja policije.
Fotografija: Generalna direktorica policije. FOTO: Alešš Černivec/Delo
Odpri galerijo
Generalna direktorica policije. FOTO: Alešš Černivec/Delo

Na dopisni seji je vlada na mesto generalnega direktorja policije za pet let imenovala dosedanjo vršilko dolžnosti Tatjano Bobnar. Od jutri naprej bo tako policijo prvič vodila ženska.

Kot smo že poročali, sta popolni prijavi za mesto generalnega direktorja policije oddala dva kandidata, in sicer Tatjana Bobnar, ki je od začetka oktobra vršilka dolžnosti generalnega direktorja policije, in Mitja Palčič, komandir postaje prometne policije Koper. Tretja prijava je bila prepozna, zato je niso niti sprejeli.

Tatjana Bobnar je v samem vrhu policije od februarja 2009, ko je bila imenovana za namestnico generalnega direktorja policije.
Policijsko kariero je Tatjana Bobnar začela v takratni upravi kot kriminalistka na področju splošne kriminalitete. Bila je vodja skupine za mladoletniško kriminaliteto. Pozneje je na ljubljanski policijski upravi postala vodja službe za operativno podporo, nato pa pomočnica direktorja Policijske uprave Ljubljana. Leta 2007 se je preselila na upravo kriminalistične policije na Generalni policijski upravi. Od leta 2009 je bila desna roka vseh generalnih direktorjev policije. V tem času so se na na čelu policije zamenjali Janko Goršek, Stanislav Veniger, Marjan Fank in Simon Velički.

Veličkega je vlada razrešila v začetku oktobra. Notranji minister Boštjan Poklukar je le nekaj mesecih po tem, ko je zasedal vodilni položaj v policiji, njegovo razrešitev predlagal, ker menda nista bila »kompatibilna«.

Preberite še:

Komentarji: