Poznanstvo Janše z osumljenci vzbuja sume o korektnosti preiskave

Vse več je informacij, da je po Zdravku Počivalšku tudi Rok Snežič predhodno izvedel za namero kriminalistov.
Fotografija: Rok Snežič je zaradi davčnih utaj že sedel na zatožni klopi in bil tudi obsojen. Bivanje v zaporu pa ga je pripeljalo do Janeza Janše. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Rok Snežič je zaradi davčnih utaj že sedel na zatožni klopi in bil tudi obsojen. Bivanje v zaporu pa ga je pripeljalo do Janeza Janše. FOTO: Roman Šipić/Delo

Včerajšnje hišne preiskave pri Roku Snežiču in drugih osumljencih, v Republiki Srbski tudi pri Dijani Đuđić, so v javnosti zelo odmevale. Predvsem zato, ker ni nobena skrivnost, da je Snežič z zdajšnjim premierom Janezom Janšo v zaporu na Dobu navezal prijateljske odnose.

V Delu smo pred dnevi poročali, da se SDS ograjuje od sicer zaveznika Roka Snežiča, kar bi po mnenju nekaterih lahko bil signal, da se bo kaj hitro znašel pod drobnogledom kriminalistov.

Njegove posle so namreč mediji večkrat izpostavili kot sumljive oziroma nezakonite. Tudi v Republiki Srbski, kjer je deloval zadnjih nekaj let, so ga pristojni označili za nevarnega družbi. Tamkajšnji mediji so poročali celo, da se je z umikom nazaj v Slovenijo izognil deportaciji.

Prav poznanstvo Roka Snežiča in Dijane Đuđić z Janezom Janšo je takoj po hišnih preiskavah vzbudilo tudi namige, da bi znali biti osumljenci predčasno obveščeni.
 

Se ponavlja Počivalškova zgodba?


Po naših neuradnih informacijah je menda Miran Vuk, nekdanji župan Zavrča in podjetnik, že nekaj dni pred hišno preiskavo iskal primernega odvetnika, pa tudi nekateri kriminalisti NPU so menda zaznali, da je bila Snežičeva žena nenavadno pripravljena na njihovih prihod.

Pri tem gre spomniti na hišne preiskave pri Zdravku Počivalšku lanskega junija, ko so dan prej v nekaterih medijih točno napovedali čas hišnih preiskav in razkrili podatke iz sodne odredbe za hišno preiskavo.

image_alt
Ni znano, kdo je izdajal zaupne informacije


Ker ni dvoma, da je nekdo izdal zaupne informacije, na policiji še vedno poteka notranjevarnostni postopek. Ta, kot smo pred kratkim poročali, ni za zdaj prinesel še nobenih rezultatov. Naši viri na policiji pravijo, da jih, razumljivo, tudi ne bo, saj je bilo v interesu, da to pride v javnost, in krivca gotovo ne bodo izpostavili.

Ali ima vodstvo policije tudi v tem primeru sume, da bi lahko zaupne informacije spet prišle do osumljencev, še ni jasno. Prav tako ne, ali bodo uvedli notranjevarnostni postopek, če se to potrdi.
 

Direktorica NPU se je izločila


So nam pa z generalne policijske uprave sporočili, da glede na nekatere navedbe v medijih v. d. direktorice  Nacionalnega preiskovalnega urada Petra Grah Lazar pojasnjuje, da z Rokom Snežičem ni v stiku, z njim ne komunicira in se z njim ne sestaja. S sta zgolj znanca iz mladosti, saj sta približno enake starosti in oba prihajata iz Maribora.
 
Prav zato sej je Petra Grah Lazar sama predhodno izločila prav iz razlogov, da ji nihče ne bo mogel očitati vpliva na predkazenski postopek, uhajanja informacij ali drugih neutemeljenih očitkov, ki se pojavljajo v javnosti. O izločitvi je bilo seznanjeno tudi specializirano državno tožilstvo.

Preberite še:

Komentarji: