Pred predorom Markovec verižno trčenje

V nesreči, ki jo je povzročil starejši voznik, so bili poškodovani trije ljudje, ki so jih odpeljali v izolsko bolnišnico. Promet že teče normalno.
Fotografija: Po nesreči je bil nekaj časa zaprt en pas hitre ceste, nato pa je promet normalno stekel. FOTO: Boris Šuligoj
Odpri galerijo
Po nesreči je bil nekaj časa zaprt en pas hitre ceste, nato pa je promet normalno stekel. FOTO: Boris Šuligoj

Koper - Pred predorom Markovec na hitri cesti Izola-Koper je prišlo do verižnega trčenja štirih osebnih vozil. V nesreči, ki jo je povzročil starejši voznik, so bili poškodovani trije ljudje, ki so jih odpeljali v izolsko bolnišnico. Po podatkih policije ni bil nihče huje poškodovan.
 

Nesreča zaradi neprilagojene hitrosti


Kot so za STA pojasnili na koprski policijski upravi, je nesrečo povzročil starejši voznik osebnega vozila, rojen leta 1937, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v kolono vozil pred njim, ki se je počasi premikala. Vozilo, v katerega se je zaletel, je nato trčilo v vozilo pred seboj, to pa še v eno vozilo.

Policisti so vozniku, ki je povzročil nesrečo, izdali globo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Po nesreči je bil nekaj časa zaprt en pas hitre ceste, nato pa je promet normalno stekel. Koprski gasilci so medtem izvajali požarno in protinaletno varovanje ter posuli cestišče z vpojnim sredstvom, je zapisano na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

Komentarji: