Preiskovalna komisija DZ bo danes zaslišala ministra Boštjana Poklukarja

Kot priči sta bili vabljeni tudi ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan in nekdanja ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik, a ju ne bo.
Fotografija: Nazadnje je pred preiskovalno komisijo pričala nekdanja ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Nazadnje je pred preiskovalno komisijo pričala nekdanja ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Preiskovalna komisija DZ, ki preiskuje domnevno nedopustno politično vmešavanje v delo policije, bo danes zaslišala ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja. Kot priči sta bili vabljeni tudi ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan in nekdanja ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik, ki pa sta se opravičili.

image_alt
Tatjana Bobnar za svojim pričanjem trdno stoji

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je danes v Ženevi kot vodja delegacije na zagovoru Republike Slovenije pred odborom OZN proti mučenju, nekdanja ministrica za javno upravo Ajanović Hovnik pa se je opravičila zaradi bolniške odsotnosti.

Na današnjo sejo sta kot priči vabljena tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle, udeležbo slednjega so potrdili na generalni policijski upravi. »Nisem seznanjen, da vabljeni priči ne bi prišli na sejo,« je v ponedeljek dejal tudi predsednik komisije in poslanec Gibanja Svoboda Miha Lamut.

Namen parlamentarne preiskave, ki jo je DZ odredil februarja, je med drugim ugotoviti, ali so se člani tretje vlade Janeza Janše in sedanje Roberta Goloba politično vmešavali v konkretne predkazenske in druge postopke in pri tem nedopustno vplivali na delo slovenske policije.

Nazadnje sta pred preiskovalno komisijo pričala nekdanja ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar in nekdanji vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav, ki sta s pričanjem obremenila predsednika vlade Roberta Goloba, češ da je vplival na delo policije.

Preberite še:

Komentarji: