Golob ob obisku urgence izpostavil predanost in požrtvovalnost osebja

Premier je danes obiskal internistično prvo pomoč in urgentni kirurški blok Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.
Fotografija: Robert Golob je izpostavil skupno odgovornost za varno in spodbudno okolje, v katerem bodo lahko otroci razvijali ustvarjalnost in samostojnost. FOTO:Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Robert Golob je izpostavil skupno odgovornost za varno in spodbudno okolje, v katerem bodo lahko otroci razvijali ustvarjalnost in samostojnost. FOTO:Jože Suhadolnik/Delo

Na programu predsednika vlade Roberta Goloba pred silvestrsko nočjo je bil pozno popoldne obisk internistične prve pomoči in urgentnega kirurškega bloka Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, kjer se je srečal z dežurno reševalno ekipo.

Po obisku je, slabo uro po prvotno napovedanem terminu, podal kratko, priložnostno izjavo, v kateri je poudaril, da se je lahko znova prepričal o predanostiosebja ter razmerah, ki so včasih zelo težke. Osebju se je zahvalil za trud in dodal, da je nenazadnje tudi člani zdravstvenega osebja le ljudje, ki imajo doma družine in otroke, a bodo celo noč na urgenci.

»Ko sem danes obiskal urgenco, sem se lahko spet prepričal v tisto, kar v resnici vsi vemo, a o tem premalo govorimo. O srčnosti, požrtvovalnost in predanosti osebja, ki včasih tudi v zelo težkih razmerah oskrbuje paciente v glavnem mestu,« je povedal.

Na ljubljanski urgenci je sicer trenutno mirno in upa, da bo tako ostalo. Zahvalil se je vsem reševalnim ekipam po vsej državi in prisotnim zaželel srečno, neustrašno in pozitivno novo leto 2024.

Premier Golob v novoletni poslanici poudaril položaj najmlajših v družbi

Golob je sicer danes objavil tudi novoletno poslanico, v kateri je poudarek dal najmlajšim. Med drugim je izpostavil skupno odgovornost za varno in spodbudno okolje, v katerem bodo lahko otroci razvijali ustvarjalnost in samostojnost. Pozval je k povezanosti, spoštovanju in optimizmu pri oblikovanju prihodnosti za naslednje generacije.

Golob si želi, da bi bilo leto, ki prihaja, leto priložnosti za vsakega. »Skupaj gradimo družbo, ki naj temelji na medsebojnem spoštovanju in razumevanju,« je pozval in dodal, da je treba osebno pozornost nameniti najmlajšim. Omenil je analizo nevladne organizacije Save the Children, po kateri je Slovenija že nekaj časa do otrok najprijaznejša država na svetu. »Prizadevajmo si, da tako tudi ostane,« je zapisal.

»Naša skupna odgovornost je, da vsak dan ustvarjamo varno in spodbudno okolje, v katerem lahko naši otroci razvijajo svojo ustvarjalnost in samostojnost,« je prepričan premier. Želi si, da otroci odraščajo ob spoštovanju človekovih pravic in osebnega dostojanstva, v demokratični in varni državi, v družbi, kjer se vsak posameznik počuti sprejetega in cenjenega.

»Povezanost, spoštovanje, optimizem in medsebojna podpora – to je moč naše skupne prihodnosti, ki jo s ponosom predajmo naslednjim generacijam,« je še zatrdil Golob in vsem zaželel srečno v novem letu.

 

Komentarji: