PU Kranj: Velov je s policisti korektno sodeloval, ni pa pihal

»Uporabnik poškodbe pnevmatike ni prijavil policiji niti je ni dolžan prijaviti, razen če bi zaradi tega nastala škoda na drugem vozilu ali predmetu, kar pa ni bilo ugotovljeno.«
Fotografija: Poškodovano vozilo je prenočilo pred pošto v Stražišču. FOTO: Janez Porenta
Odpri galerijo
Poškodovano vozilo je prenočilo pred pošto v Stražišču. FOTO: Janez Porenta

Kranj – V zvezi z včerajšnjim postopkom s poškodovanim vozilom direktorja Agencije za varnost v prometu (AVP) Igorja Velova, ki je bilo nevozno – s poškodovanima prednjo desno gumo in odbijačem na zadnji levi strani – še danes zjutraj parkirano pred pošto v Stražišču (kljub izrecnemu opozorilu o kratkotrajnem, največ četrturnem parkiranju zgolj za stranke pošte), so se oglasili na Policijski upravi Kranj, kjer so postopek preverjanja okoliščin nastanka poškodb začeli na podlagi anonimnih informacij.


Okoliščin poškodovanja gume ni mogoče ugotoviti


»V primeru poškodbe na zadnjem delu vozila smo danes potrdili navedbe uporabnika, da gre za staro poškodbo, sprednja pnevmatika pa je bila poškodovana včeraj. V kakšnih okoliščinah, ni bilo mogoče ugotoviti, prav tako ni bila sprejeta nobena prijava, da je bil s tem vozilom včeraj kdo udeležen v prometni nesreči ali da je ta poškodba povezana s prometno nesrečo. Uporabnik sam te poškodbe ni prijavil policiji niti je ni dolžan prijaviti, razen če bi zaradi tega nastala škoda na drugem vozilu ali predmetu, kar pa tudi ni bilo ugotovljeno.

Igor Velov je na dopustu. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Igor Velov je na dopustu. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice


Uradni zaznamek in zaključen postopek


Uporabnik je včeraj s policisti sodeloval, ni se izmikal, z njim je bil opravljen razgovor. Preizkus alkoholiziranosti z njim ni bil opravljen, ker niso bili izpolnjeni pogoji za odreditev preizkusa, ki ga policisti odredijo, če voznika ustavijo med vožnjo ali če je ta neposredno udeležen v prometni nesreči. Nobeden od teh dveh pogojev ni bil izpolnjen. Glede na trenutno znane podatke gre v poškodbi pnevmatike zato za dogodek. Če policisti ne bodo ugotovili novih okoliščin, bo o dogodku napisan uradni zaznamek in postopek zaključen,« je sporočil predstavnik PU Kranj za odnose z javnostjo mag. Bojan Kos.


AVP: Škodni primer 10. maja prijavljen na zavarovalnici


Velov je bil sicer včeraj za sedmo silo nedosegljiv, danes pa so se oglasili z AVP in zapisali: »Agencija za varnost v prometu je seznanjena s poškodbo vozila (zadnja leva stran vozila), kar je skladno s pravilnikom o uporabi službenih vozil v Javni agenciji za varnost v prometu v stalni uporabi direktorja za službene in zasebne namene. Škodni primer je bil 10. maja 2019 prijavljen na zavarovalnici. Opravljena sta bila ogled in cenitev škode. Direktor AVP je na dopustu, zato informacije o včerajšnjem dogodku še pričakujemo.«

Komentarji: