Ravnatelji zahtevajo višje plače

Višje plače učiteljev so razlog za nezadovoljstvo ravnateljev. Več o tem jutri v Delu in na Delo.si.
Fotografija: Ravnatelji in direktorji smo kot prvi prišli v enoten plačni sistem že leta 2006 in plača se nam je začela zniževati. Ko so nam lani dvignili plače, sem spet dobil tako, kot sem jo imel pred 13 leti, pravi Gregor Pečan. FOTO: Špela Kuralt
Odpri galerijo
Ravnatelji in direktorji smo kot prvi prišli v enoten plačni sistem že leta 2006 in plača se nam je začela zniževati. Ko so nam lani dvignili plače, sem spet dobil tako, kot sem jo imel pred 13 leti, pravi Gregor Pečan. FOTO: Špela Kuralt

Ravnatelji bodo premierju Marjanu Šarcu poslali pismo, v katerem bodo opozorili na svoj položaj. »Komaj za silo vzpostavljena razmerja med plačami vodilnih delavcev in učiteljev so ponovno porušena,« pravi predsednik združenja ravnateljev Gregor Pečan, ki dodaja, da je stanje zaskrbljujoče.

»Stokrat bolj se splača, da napreduješ v naziv svetnika, kmalu še v nov naziv, vzameš nekaj ur dodatne delovne obveznosti in imaš plačo, ki je enakovredna, kot če bi bil ravnatelj v 51. plačnem razredu. Z bistveno manjšo odgovornostjo, bistveno drugačnim delom in nalogami. In tako seveda ne more biti,« je prepričan Pečan.

Ravnatelje bo podprl tudi SVIZ, čeprav se z njihovo primerjavo plač ne strinja. Tako kot ravnatelji tudi v Svizu opozarjajo, da enotni plačni sistem v javnem sektorju ni dober oziroma da ne deluje. Kaj pa na to pravi ministrstvo za javno upravo?

Preberite jutri v Delu in na Delo.si!

Komentarji: