Predstavitvena informacija

Rotary klub Ljubljana nagrajuje uspešne dijake in študente

Rotary klub Ljubljana v sodelovanju z drugimi ljubljanskimi Rotary klubi že vrsto let podeljuje štipendije mladim nadarjenim dijakom ali študentom in jih podpira na njihovi poti.
Fotografija: Katja Brezovar, prejemnica štipendije Rotary kluba Ljubljana 2018 Foto: Črt Piksi
Odpri galerijo
Katja Brezovar, prejemnica štipendije Rotary kluba Ljubljana 2018 Foto: Črt Piksi

Tudi letos razpisuje štipendijo za nadpovprečno uspešne mlade za plačilo enoletne študijske šolnine. Z nagradnimi štipendijami želi spodbujati uspešen študij ter raziskovalno in razvojno delo mladih v Ljubljani ali na priznanih visokošolskih ustanovah v tujini.

Cilj vsakoletnih nagradnih štipendij Rotary kluba Ljubljana je negovanje etičnih in moralnih načel ter razvijanje kulturnih in ustvarjalnih odnosov v slovenskem, evropskem in mednarodnem prostoru. Namen nagradne štipendije je poudariti pomen učenja in raziskovalno-razvojnega dela ter tudi znanja v naši družbi, razgledanosti, povezovanja s svetom, prodornosti in intelektualne ostrine mladih rodov. Prednost pri podelitvi nagradne štipendije bodo imeli študentje, ki izpolnjujejo splošne pogoje za podelitev in ki nameravajo svoja znanja izpopolnjevati na podiplomskem študiju.

Rotarijci se zavedajo ranljivosti nekaterih skupin in zato je njihov cilj pomagati. Vsako leto želijo pomagati še več ljudem, ki so pomoči potrebni, in nagraditi še več nadarjenih in perspektivnih dijakov in študentov ter jim tako pomagati na njihovi poti do lepše prihodnosti. Sklad Rotary kluba Ljubljana štipendije podeli vsako leto na Velikem rotarijskem plesu. Za vse štipendije, teh je bilo več kot 50, je bilo v 20 letih zbranih okoli 350.000 evrov.

Veliki rotarijski ples 2019 Foto: Črt Piksi
Veliki rotarijski ples 2019 Foto: Črt Piksi




Objavljen razpis in pogoje nagradne štipendije najdete na: http://www.rotary-klub-lj.si/o_rc_ljubljana/novice.