Še vedno zaprtih več cest, v nekaterih občinah morajo prekuhavati vodo

Gasilci iz več kot stotih enot so spet odstranjevali drevesa in prekrivali odkrite strehe, prečrpavali meteorno vodo ter čistili prepuste ob voziščih.
Fotografija: Zaradi podrtih dreves je bilo neprevoznih več cest. FOTO: PDG Frankolovo
Odpri galerijo
Zaradi podrtih dreves je bilo neprevoznih več cest. FOTO: PDG Frankolovo

Včerajšnje neurje je veliko preglavic povzročilo na Štajerskem in Koroškem. V občinah Slovenske Konjice, Dobrna in Vojnik so nastali zemeljski plazovi in hudourniki, zaprtih je več cest, so sporočili iz prometno-informacijskega centra. Gasilci iz 104 enot so spet predvsem odstranjevali drevesa in prekrivali odkrite strehe, prečrpavali meteorno vodo in čistili prepuste ob voziščih.

image_alt
Živimo v kuhinji vremena z burnimi procesi

Območje občin Slovenske Konjice, Dobrna in Vojnik je večraj pozno popoldne zajelo močno neurje, v katerem je v pol ure padlo 25 milimetrov, v eni uri pa 41 milimetrov dežja. Sprožili so se zemeljski plazovi, zalite so kleti stanovanjskih in gospodarskih objektov, podrta drevesa in hudourniki so zaprli ceste.

Na upravi za zaščito in reševanje so zabeležili 325 dogodkov, kar 126 na območju regijskega centra Celje. Poleg gasilcev so pomoč pri odpravljanju posledic neurja nudili tudi pripadniki Slovenske vojske.

Konjiški prostovoljni gasilci so, denimo, v soboto zvečer pregledali in sanirali 22 lokacij. »Žal so bile med lokacijami tudi Policijska postaja Slovenske Konjice, konjiški zdravstveni dom ter tamkajšnje sodišče. Rešili so tudi ujeto osebo, ki je bila nepoškodovana. Danes je na terenu 75 gasilcev s 14 vozili iz občin Slovenske Konjice, Zreče ter Vitanje,« so konjiški gasilci zapisali na Facebooku.

Tudi območje Občine Velenje je v soboto pozno popoldne zajelo močno neurje z močnimi padavinami. Sprožili so se zemeljski plazovi, zalite so kleti stanovanjskih in gospodarskih objektov, podrta drevesa in hudourniki so zaprli cesto. Zaradi zalitega podvoza in podzemnega dela poslovnega objekta so aktivirali tudi regijsko enoto civilne zaščite za prečrpavanje vode.

V Socki in Novi Cerkvi so po navedbah Radia Slovenija zaradi razlivanja Hudinje sprožili sireno za splošno nevarnost, odtrgalo je več mostov.

Ob 19.20 pa neurje z obilnimi padavinami in vetrom zajelo tudi območje občine Nazarje. Voda je zalila več kleti stanovanjskih objektov.

Po poročanju prometno-informacijskega centra je cesta Črna na Koroškem–Šoštanj zaradi poškodovanega cestišča zaprta pri Črni. Še vedno sta zaprti tudi cesti v dolini Kot in Krma.

Zaradi čiščenja nanosov na vozišču ob neurju je zaprta cesta Zali Log–Davča–Novaki, zaradi poškodovanega vozišča pa tudi med Novaki in Cerknim.

Zaradi plazenja tal je oviran promet na cestah Maribor (Pobrežje)–Pernica in od Zgornjega Leskovca proti mejnemu prehodu Zgornji Leskovec v Mali Varnici

Preberite še:

Komentarji: