Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Šole in športni klubi o zlorabi vedo premalo

Hans Zollner, vodilni borec proti cerkvenim spolnim zlorabam, o odnosu Cerkve in celotne družbe do zlorab.
Pater Hans Zollner, vodilni strokovnjak na področju preprečevanja zlorab v Cerkvi, je prepričan, da je Katoliška cerkev na tem področju že veliko storila, vendar to žrtvam zlorab ne more biti v uteho.

Foto Alessandro Bianchi/Reuters
Pater Hans Zollner, vodilni strokovnjak na področju preprečevanja zlorab v Cerkvi, je prepričan, da je Katoliška cerkev na tem področju že veliko storila, vendar to žrtvam zlorab ne more biti v uteho. Foto Alessandro Bianchi/Reuters
9. 5. 2024 | 05:00
9. 5. 2024 | 15:41
14:02

V nadaljevanju preberite:

Nemški jezuit, teolog in psiholog Hans Zollner je direktor Inštituta za antropologijo na vatikanski univerzi Gregoriana. Soustanovitelj papeške komisije za zaščito mladoletnih, ki slovi kot vodilni strokovnjak za preprečevanje zlorab v Katoliški cerkvi, v pogovoru za Delo razkriva odnos Cerkve in celotne družbe do zlorab. Z njim smo se pogovarjali med njegovim obiskom Ljubljane na povabilo zavoda Dovolj je.

Čeprav se strinja, da je kritika na račun Katoliške cerkve pogosto upravičena, v zadnjih desetih letih opaža pomembne premike na področju obravnave zlorab in je prepričan, da je glede izobraževanja in osveščanja o tej temi Cerkev v zadnjem obdobju naredila veliko več kot druge za družbo pomembne institucije, kjer prav tako prihaja do zlorab.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine