Toča klestila 15 minut, voda zalivala objekte in ceste (VIDEO)

Za severni in osrednji del Slovenije je bilo izdano rdeče opozorilo za točo.
Fotografija: Nevihte spremlja toča. Foto: Oste Bakal/Slovenske novice
Odpri galerijo
Nevihte spremlja toča. Foto: Oste Bakal/Slovenske novice

Po 20. uri je veter v Beltincih zlomil električni drog, na Vinski gori pri Velenju je strela udarila v hlev, v Celju pa je zalilo klet hiše. Meteorna voda poplavlja tudi v Motovilcih v občini Grad.

Popoldne je južno od Kočevja okoli 15. ure nastala nevihta, ki se je na svoji poti proti Novemu mestu in Dolenjskim Toplicam okrepila. Na relaciji Muta-Radlje je bilo zaradi meteorne vode poplavljeno cestišče, kar je oviralo promet.

Nevihte so zajele tudi že severni del Slovenije. Okoli 15.30 ure je v Radljah ob Dravi nevihto spremljala tudi toča. O toči in težavah z meteorno vodo poročajo iz občine Cankova in Rogašovci, kjer je toča klestila okrog petnajst minut, ter iz Murske Sobote, kjer je poplavljalo hišo. Gasilci so v naselju Pušča izčrpavali meteorno vodo iz dvorišč stanovanjskih hiš ter poplavljenih cestnih odsekov v naselju. S plastično folijo so delno prekrili strehe treh stanovanjskih objektov.

Za severni in osrednji del države je bilo izdano najvišje, rdeče opozorilo pred točo. Ta je padala tudi v prestolnici, ki jo je neurje zajelo okoli 18. ure. Po 18. uri je meteorna voda začela vdirati v objekt v Cerkljah na Gorenjskem in Šenčurju ter Zrečah. V Voklem je meteorna voda ogrožala objekte in lokalne ceste. Gasilci so s protipoplavnimi vrečami zaščitili več objektov, očistili zamašene odtočne jaške in čistili vozišče.

S severozahoda države poročajo o poplavah meteorne vode iz Slovenskega Javnornika.



Posamezne nevihte se lahko še zavlečejo v noč, do jutra se bo povečini zjasnilo. Jutri bo večinoma sončno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah kratkotrajna megla, popoldne pa bodo nastajale nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 25 do 29 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci na Arsu in dodajajo, da bo tudi v ponedeljek in torek dokaj sončno s popoldanskimi nevihtami.

Komentarji: