Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

V večjem delu države bodo veliki pretoki rek upadli

Gladina morja bo dopoldne povišana, so še sporočili iz Uprave za zaščito in reševanje.
Kolpa. Fotografija je simbolna. FOTO: Dejan Javornik
Kolpa. Fotografija je simbolna. FOTO: Dejan Javornik
STA
11. 12. 2022 | 07:19
11. 12. 2022 | 10:32
1:51

V večjem delu države so pretoki rek veliki, le v severni Sloveniji so reke večinoma že upadle. Popoldan se bosta Kolpa v spodnjem toku in Lahinja vrnili v strugo. Vodostaj Ljubljanice na Ljubljanskem barju se bo začel počasi zniževali, vodostaj Krke v spodnjem toku pa bo še ustaljen. Drugod bodo reke danes upadale.

Agencija RS za okolje v hidrološkem poročilu navaja, da se Krka s pritoki in Ljubljanica razlivata na običajnih poplavnih območjih, njun pretok pa se je že ustalil. V manjšem obsegu se v spodnjem toku razliva tudi Kolpa.

Planinsko in Cerkniško polje sta ojezerjena, pri čemer se vodostaj Cerkniškega jezera še počasi povišuje. Gladina morja bo dopoldne povišana, so še sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

V ponedeljek in torek se bo vodnatost rek zmanjševala povsod po državi. Vse več rek v zahodni in severni Sloveniji bo doseglo srednje pretoke.

Medtem Prometno informacijski center poroča, da sta zaradi poplav ali plazov zaprti cesti Podpeč - Ig pri Podkraju ter Smednik - Zameško - Kostanjevica v Koprivniku.

Cesta čez prelaz Vršič je zaradi zimskih razmer zaprta, na cesti čez prelaz Korensko sedlo so na avstrijski strani obvezne verige. Burja ovira promet na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine