V Črnomlju polno zasedeni z zbiranjem vlog za prijavo škode

Po neurju  v Črnomlju, ki ga je zasula doslej redko videna izjemno močna toča, prihaja pomoč oškodovancem z različnih naslovov.
Fotografija: V začetku junija je klestila kot pest velika toča. FOTO: Bralec Damjan
Odpri galerijo
V začetku junija je klestila kot pest velika toča. FOTO: Bralec Damjan

Črnomelj - V črnomeljski občini, kjer so pred tednom začeli z zbiranjem vlog za prijavo škode, nastale na stavbah zaradi nedavnega močnega neurja s točo, so z zbiranjem teh polno zasedeni. Ocena skupne škode v Občini Črnomelj je medtem presegla 20 milijonov evrov, njen končni znesek bo znan predvidoma julija, je povedala županja Mojca Čemas Stjepanovič.
 

Upoštevali tudi kakšno zapoznelo vlogo


Čemas Stjepanovičeva je dejala, da vloge nenehno prihajajo. Občinski uradniki jih ljudem pomagajo izpolniti, koliko jih bodo dobili, bodo videli 26. junija, ko poteče rok za njihov prejem. Upoštevali bodo tudi kakšno zapoznelo vlogo, je še dodala.

Oškodovanci obrazec vloge lahko dobijo v občinski mali sejni sobi ali na uradni občinski spletni strani. Vloge morajo oddati najkasneje do petka, 22. junija. Izpolnjenim vlogam naj po možnosti priložijo fotografije nastale škode. Oškodovanci lahko vloge na naslov občine pošljejo tudi z navadno pošto. Upoštevali bodo vloge, ki bodo na občinsko vložišče prispele do vključno torka, 26. junija do opoldneva.

Oškodovanci lahko škodo prijavijo le na omenjenem prijavnem obrazcu in v skladu z objavljenimi navodili.


 

Jutri dobrodelni koncert


V Črnomlju bodo tudi v okviru prireditev 55. Jurjevanja v Beli krajini, ki z različnimi prireditvami poteka do nedelje, v četrtek pripravili dobrodelni koncert za pomoč družinam, prizadetim z nedavno točo.

Četrtkov večer, ki ga bodo v Jurjevanjski dragi začeli z družinskim piknikom, s pastirskimi igrami in z ustvarjalnimi delavnicami so poimenovali Belokranjci do konca svojih danof - dobrodelni večer ob kresu za pomoč družinam, prizadetim v ujmi.

Nadaljevali ga bodo z osrednjo občinsko prireditvijo od dnevu državnosti, nastopoma perujske folklorne skupine MiPeru in adlešičkih Kresnic ter večer končali z dobrodelni koncertom z Magnificom, s Perom Lovšinom in drugimi glasbeniki.
 

Pomoč zbirata Rdeči križ Slovenije in Karitas


Karitas je ta teden 61 gospodinjstvom, oškodovanim ob toči v Črnomlju in okolici, že nakazala prvih 55.100 evrov pomoči. Obseg pomoči na posamezno gospodinjstvo je od 300 do 1.200 evrov. Doslej je Karitas skupaj zbrala že 81.838 evrov, vsak dan pa prihajajo nove vloge za pomoč. Do zdaj jih je prispelo že 110. Škoda na hišah in gospodarskih poslopjih je zelo velika in kliče po nadaljnji solidarnosti, pravijo pri Karitas, ki nadaljuje z zbiranjem pomoči.

Na pomoč so se odzvali tudi rotarijanci. Rotary klub Ljubljana Carniola oškodovancem podarja 13.000 evrov, zbranih na spomladanski humanitarni jadralni regati. Sredstva bodo razdelili petim prizadetim družinam, ki jih bodo porabile glede na poškodbe na objektih.

Komentarji: