V Kopru vendarle prešteta večina glasovnic, v drugi krog Popovič in Bržan

Načrte, da znova postane župan, bo Popoviču poskušal prekrižati kandidat LAB Bržan. V katerih mestnih občinah so župane že dobili in kje se še obeta drugi krog?
Fotografija: Štetje glasovnic je spreminjalo rezultate iz ure v uro in nekaj časa je kazalo na Popovičevo zmago v prvem krogu. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Štetje glasovnic je spreminjalo rezultate iz ure v uro in nekaj časa je kazalo na Popovičevo zmago v prvem krogu. FOTO: Jože Suhadolnik

Eno največjih presenečenj letošnjih lokalnih volitev je drugi krog županske bitke v Kopru, kjer se bosta pomerila Boris Popovič in Aleš Bržan.

Štetje glasovnic je spreminjalo rezultate iz ure v uro. Popoviču se je najprej obetala zmaga v prvem krogu, po prešteti večini glasovnic pa je jasno, da bo moral po glasove še enkrat. Na drugo mesto se je namreč uvrstil kandidat LAB Bržan, ki je zbral okoli 30 odstotkov glasov in je za Popovičem zaostal za okoli 16 odstotnih točk.

Odgovorni urednik Primorskih novic Antiša Korljan je za STA opozoril, da tako spravljivega Popoviča, tako vdanega v usodo še nismo slišali. Spomnil je na zelo pestro dogajanje v Kopru v zadnjih dneh, kjer so samo v petek odprli olimpijski bazen, športni park in mestni park. Organizirali so koncerte, imeli so ognjemete in še in še. »In vse to ljudi očitno ni prepričalo, kar je po mojem mnenju zelo zgovorno,« pravi Korljan. Trenutni rezultat pa je po njegovi oceni predvsem rezultat »glasovanja proti Popoviču«.

Na tretje mesto se je s 6,4-odstotno podporo uvrstil Gašpar Gašpar Mišič (Gašpar Gašpar Mišič in skupina volivcev).

Preberite še:

Komentarji: