Predstavitvena informacija

Zakorakajte v dan s slastnim slovenskim zajtrkom

Uroš in Valentina Kavčič sta v oddaji Štartaj Slovenija tekmovala z Marmelo; zdaj se vračata z Mr. in Ms. Jam.
Fotografija: Sadne namaze Mr. in Ms. Jam lahko v kuhinji uporabite po svojem navdihu FOTO: MK Visuals - Miha Kolar
Odpri galerijo
Sadne namaze Mr. in Ms. Jam lahko v kuhinji uporabite po svojem navdihu FOTO: MK Visuals - Miha Kolar

Jutra so najpomembnejši del dneva, saj zastavijo potek celotnega dne, so priložnost, da si naberemo energijo ter zadamo dnevne cilje in načrte. Mnogokrat slišimo o jutratnjih ritualih uspešnih ljudi, ki so najbolj produktivni prav v tem delu dneva: zgodaj vstanejo, opravijo trening, meditirajo, si zastavijo dnevne cilje in si privoščijo hranljiv zajtrk. Ta je ključen del vsakega jutra, saj nam da zagon za spopad z izzivi tistega dne. Zato je pomembno, da je zdrav in hranljiv, da nam da energijo in nas nasiti za dlje časa, namesto da nas spet uspava.
 

Sadje je vedno dobra ideja

Zato je sadje na kakršen koli način, pa naj bo zmešano v smuti, narezano na koščke v sadni solati, dodano h granoli ali v obliki namaza oziroma marmelade, priročen dodatek zdravim, pisanim in okusnim jutranjim obrokom. Uroš in Valentina sta svojo pot začela z Marmelo, mlečnim namazom iz sadja in oreškov, zdaj pa ponujata bio sadne namaze s kar 90 % oziroma 99 % sadnim deležem.
 

Kdo sta Mr. in Ms. Jam

Bio sadni namazi Mr. in Ms. Jam so v štirih okusih. Ms. Jam vsebuje 99 % sadni delež in je brez dodanih sladkorjev, predstavlja pa se v okusih jagode in maline. Če imate raje breskve ali gozdne borovnice, izberite sadne namaze Mr. Jam. Pohvalijo se lahko z 90 % sadnim deležem. Skupaj so družina sadnih namazov brez konzervansov, arom in dodanih barvil. Primerni pa so tudi za vegane, saj namesto želirnih sredstev vsebujejo agar agar; rafinirani sladkor pa nadomešča datljeva pasta.



Vsi namazi imajo tudi bio certifikat in so pakirani v stekleno embalažo. Tako ne zadostijo le željam kupcev, ki radi uživajo nepredelane izdelke z manjšo vsebnostjo sladkorja, temveč tudi tistih, ki jim je mar za okolje.

FOTO: Štartaj Slovenija
FOTO: Štartaj Slovenija

 

Iz Vipavske doline na vaše krožnike

Uroš in Valentina sta zgovoren primer pridelovalcev sadja, ki sta svoje znanje znala združiti z izvirno idejo in jo razviti v posel. Tako tradicijo združujeta z inovacijo in sodobnimi pristopi, ki se prilagajajo povpraševanju na trgu. V osrčju Vipavske doline namreč z ljubeznijo že več let gojita pristno slovensko sadje, iz katerega je poleg bio sadnih namazov Mr. in Ms. Jam in Marmele nastalo še pet marmelad in treh sirupov za pripravo osvežilnega napitka.

FOTO: MK Visuals - Miha Kolar
FOTO: MK Visuals - Miha Kolar


Sadne namaze Mr. in Ms. Jam lahko v kuhinji uporabite po svojem navdihu. Brez slabe vesti si jih lahko privoščite na kruhu, palačinkah, z njimi popestrite zajtrk z jogurtom ali pa jih uporabite pri peki slaščic.