Ponekod motena dobava električne energije

Težak novozapadli sneg je po državi povzročil niz preglavic. Sneženje, ki je včeraj zajelo večino Slovenije, je že ponehalo.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen/Delo

Težak novozapadli sneg in veter sta po državi ponoči in v jutranjih urah povzročila niz preglavic. Portal Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča o izpadih ali motnjah električne energije v občinah Črnomelj, Dobrepolje, Kočevje, Ribnica, Ilirska Bistrica, težave so imeli tudi v Kranjski Gori. Sneženje je sicer ponehalo, a ponekod težave še odpravljajo.

Primorska avtocesta je bila v zgodnjih jutranjih urah zaradi močnega vetra zaprta med priključkoma Kastelec in Kozina v smeri proti Ljubljani, je poročal portal Prometno-informacijskega centra za državne ceste. Odsek so nekaj po 8. uri znova odprli.

Snežne razmere na Korenskem sedlu. FOTO: Promet.si
Snežne razmere na Korenskem sedlu. FOTO: Promet.si

Največ snega ponekod na Gorenjskem in Notranjskem

Kot piše STA, je največ snega zapadlo na Gorenjskem in Notranjskem. V Ratečah je zapadlo okoli 40 centimetrov novega snega, skupno imajo tam 75 centimetrov snega. Na Voglu in Vršiču je zapadlo okoli 30 centimetrov novega snega, skupno je tam več kot en meter snega.

Na Babnem Polju je zapadlo slabih 30 centimetrov novega snega, na Blokah okoli 25, na območju Cerkniškega jezera in Logatca pa okoli 20 centimetrov. V Ljubljani je zapadlo šest centimetrov snega, kažejo podatki Agencije RS za okolje.

V občini Koper so doživeli vetrolom. Močan veter je na cesto zrušil drevo in z ene stavbe odtrgal kose pločevine. Zaradi vetra ali sneženja se je nekaj dreves podrlo tudi na ceste na območju Ljubljane in Nove Gorice. Primorski poklicni in prostovoljni gasilci pa so sredi noči posredovali še na območju Bertokov, kjer je strela udarila v večstanovanjsko hišo. 

Komentarji: