Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Zasavska Celica najboljša v Evropi

Slovenski ilustrator, animator in ekolog Dušan Kastelic je nesporni zmagovalec pariškega festivala ÉCU – Evropskega neodvisnega filma.
Celica, animirani film Dušana Kastelica. FOTO: Arhiv Bugbrain Inštitut
Celica, animirani film Dušana Kastelica. FOTO: Arhiv Bugbrain Inštitut
Polona Malovrh
11. 5. 2018 | 14:03
13. 5. 2018 | 14:51
1:27
Zagorje – Animirani film The Box (Celica) Dušana Kastelica je nesporni zmagovalec pariškega festivala ÉCU – Evropskega neodvisnega filma.
 
V konkurenci 81 filmov iz 37 držav Kasteličeva »ekološka grozljivka« Celica, ki ima korenine v najbolj angažiranem obdobju zasavskega ekološkega boja proti onesnaževanju iz trboveljske cementarne, ni le najboljši animirani, temveč najboljši evropski neodvisni film leta 2018 sploh. Pripoveduje zgodbo o ploskoglavih, dremajočih bitjih, zraščenimi s tlemi, ki v svojem mizernem dolgočasnem svetu ne zaznajo nobenih sprememb v okolju, niti najbolj škodljivih ne, kakršne so emisije iz dimnikov industrije, ki sežiga najnevarnejše odpadke. Dokler se nekega dne ne zgodi genetski čudež …

Kasteličeva Celica je lani prejela nagrado tudi na Festivalu slovenskega filma, Zasavci pa so mu pred tedni podelili še laskavi naziv Zasavec leta 2017. Pariški festival je prinesel 26 nagrajencev v štirinajstih kategorijah.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine