Železniška proga po iztirjenju vlaka pri Rimskih Toplicah znova prevozna

Informacij o vzroku nesreče, do katere je prišlo v sredo ob 17.20 ob uvozu vlaka na postajo, zaenkrat ni.
Fotografija: Iztirila je lokomotiva. FOTO: Europe Trains Railways Ecc/gacebook
Odpri galerijo
Iztirila je lokomotiva. FOTO: Europe Trains Railways Ecc/gacebook

Železniška proga Celje-Zidani Most je po sredinem iztirjenju lokomotive in vagona tovornega vlaka na postaji v Rimskih Toplicah znova prevozna, so STA povedali v Slovenskih železnicah (SŽ).

Na relaciji Zidani Most-Rimske Toplice je bil danes ob 11.35 odprt desni tir, so povedali v SŽ. Informacij o vzroku nesreče, do katere je prišlo v sredo ob 17.20 ob uvozu vlaka na postajo, zaenkrat ni.

Promet bo vzpostavljen brez možnosti vožnje po tej kretnici v odklon. »Pri vzdrževanju ni bilo napak, sploh če upoštevamo dejstvo, da je bila po torkovem iztirjenju proga na tem delu strojno, višinsko in smerno regulirana,« so dodali v SŽ.

Lokomotiva in vagon sta iztirila v sredo ob 17.20 ob uvozu vlaka na postajo. Na istem mestu sta minuli teden iztirila madžarska vagona mednarodnega potniškega vlaka, še ena nesreča je bila na tej postaji leta 2012. Direktor družbe SŽ Infrastruktura Matjaž Kranjc je v sredo za TV Slovenija povedal, da so se vse nesreče zgodile pri vožnji v odklon in pri zelo nizkih hitrostih.

O vzroku še ni mogel govoriti, zagotovil pa je, da je bila kretnica oz. celotna proga na tem delu v normalnem stanju in so jo po iztirjenju minuli teden tudi sanirali ter naravnali. Napovedal je neodvisno preiskavo o vzrokih za iztirjanja, do njenih izsledkov pa bodo promet na tem območju ustrezno omejili oz. prilagodili.

Preberite še:

Komentarji: