Anonimni ni več anonimen

Nekdanji šef kabineta nekdanje ministrice za domovinsko varnost ZDA Miles Taylor se je razkril kot upornik znotraj administracije predsednika.
Fotografija: V knjigi Opozorilo je predsednik Trump opisan kot eksplozivni, nepredvidljiv in nesposobnen.
Odpri galerijo
V knjigi Opozorilo je predsednik Trump opisan kot eksplozivni, nepredvidljiv in nesposobnen.

Pod imenom Anonimni je najprej leta 2018 objavil kritičen uredniški komentar v New York Timesu in lani izdal še knjigo z naslovom Opozorilo, v kateri predsednika ZDA opisuje kot eksplozivnega, nepredvidljivega in nesposobnega.napisal knjigo.

Miles Taylor, ki je zadnje mesece veliko nastopal po televizijah in vztrajno zanikal, da je on Anonimni, je v sredo tvitnil, da je Trump človek brez vsakega karakterja, in priznal avtorstvo kritičnih besedil. Pozval je tudi vse druge, naj stopijo iz sence. Taylor je zapustil Trumpovo vlado junija letos in pri tem podprl predsedniško kandidaturo demokrata Joa Bidna.
 

Obraz močvirja


Tiskovna predstavnica Bele hiše Kayleigh McEnany je v odzivu sporočila, da je Taylor nekdanji razočarani uradnik nižje ravni, ki je ob tem še lažnivec in strahopetec. »Zato ljudje sovražijo Washington. Lažnivci z dvema obrazoma, ki uveljavljajo svoje agende na škodo ljudstva. To je obraz močvirja,« je tvitnila.

Taylor je kot Anonimni razburil javnost septembra 2018, ko je razkril, da so v ameriški vladi posamezniki, ki nasprotujejo politiki Trumpa, vendar ostajajo v vladi, da preprečijo večjo škodo. Trump je sprožil veliko operacijo iskanja identitete Anonimnega, ki ga je skupaj s člani vlade imenoval za strahopetca, izdajalca in še kaj. New York Times je ščitil Taylorjevo identiteto vse do včeraj ko se je Taylor odpovedal anonimnosti.

Komentarji: