Bivši šef Trumpove kampanje obtožen vplivanja na priče

Manafort naj bi skušal prepričati dve osebi, da lažeta zanj pred sodiščem. Manafort sicer vse obtožbe zanika.
Fotografija: Manafort je bil v ponedeljek še na prostosti oziroma v hišnem priporu po plačilu deset milijonov varščine. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Manafort je bil v ponedeljek še na prostosti oziroma v hišnem priporu po plačilu deset milijonov varščine. FOTO: Reuters

Washington - Posebni tožilec za preiskavo ruskega vpletanja v ameriške volitve Robert Mueller je v ponedeljek od sodišča zahteval, naj nekdanjemu šefu kampanje Donalda Trumpa Paulu Manafortu odvzame varščino in ga do konca postopka vrne v zapor, ker da je vplival na priči. Manafort naj bi skušal prepričati dve osebi, da lažeta zanj pred sodiščem. Nekdanji šef Trumpove kampanje vse obtožbe zanika.
 

Lobiranje za tujo vlado, bančne prevare in drugi finančni kriminal


Manafort je bil v ponedeljek še na prostosti oziroma v hišnem priporu po plačilu deset milijonov varščine. Sodni proces proti njemu v Virginiji naj bi se začel julija, v prestolnici Washington pa naj bi mu začeli soditi septembra. Obtožnica ne zadeva ruskega vpletanja v volitve ampak Manafortovo lobiranje za tujo vlado, bančne prevare in drug finančni kriminal.



Manafort naj bi ju prosil, da na sodišču povesta, da je dejavnost lobiranja za Ukrajino potekala le v Evropi, čeprav je potekala tudi v ameriškem kongresu. Oba naj bi tudi prosil, da vplivata na tako imenovano Habsburško skupino nekdanjih evropskih političnih voditeljev, ki so bili del lobističnih prizadevanj.

Komentarji: