Četrtkov napad v Moskvi zahteval življenje še enga obveščevalca

Oblasti so napadalca, ki je povzročil smrt dveh oseb, identificirale kot 39-letnega Rusa Jevgenija Manjurova, ki je živel v moskovski regiji.
Fotografija: Včerajšnji napad se je zgodil v središču Moskve. FOTO: Vasily Maximov/AFP
Odpri galerijo
Včerajšnji napad se je zgodil v središču Moskve. FOTO: Vasily Maximov/AFP

Po včerajšnjem strelskem napadu v bližini sedeža ruske obveščevalne službe FSB v Moskvi je poškodbam podlegel še en agent FSB, so danes sporočile ruske oblasti. Napad je tako zahteval življenja dveh agentov, poškodovanih je bilo pet ljudi. 

Oblasti so napadalca identificirale kot 39-letnega Rusa Jevgenija Manjurova, ki je živel v moskovski regiji. Ruski mediji so poročali, da je strelec, ki so ga po napadu ubile varnostne sile, živel v kraju Podolsk južno od Moskve. Bil je amaterski športni strelec, ki je delal kot varnostnik, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ruski preiskovalni urad, pristojen za kazenske zadeve v Rusiji, je danes potrdil njegovo identiteto.

Zakaj je do napada prišlo, še ni znano. Mediji so poročali, da so v noči na danes policisti preiskali dom napadalca v Podolsku, mestu s 300.000 prebivalci. V lasti je imel zakonito več kosov orožja. Napad je blizu sedeža FSB v ruski prestolnici izvedel na dan protiobveščevalnih vojaških služb in na predvečer dneva varnostnih služb. 

FSB je bil tarča napada oktobra lani, ko se je najstnik, ki je trdil, da je anarhist, razstrelil na severu države v lokalni izpostavi FSB in pri tem ranil tri zaposlene, poroča AFP.

Več iz te teme:

Komentarji: