Evropska levica bo vodilnega kandidata za volitve izbrala v Ljubljani

Na srečanju, ki bo potekalo 24. in 25. februarja, bodo potrdili tudi program za junijske volitve v Evropski parlament.
Fotografija: Stranka Evropske levice bo volilno kampanjo vodila na skupnih temah, ki bodo temeljile na potrebah ljudi, je sporočil predsednik stranke Walter Baier. FOTO: Ferran Cornellà/Wikipedia
Odpri galerijo
Stranka Evropske levice bo volilno kampanjo vodila na skupnih temah, ki bodo temeljile na potrebah ljudi, je sporočil predsednik stranke Walter Baier. FOTO: Ferran Cornellà/Wikipedia

Stranka Evropske levice, članica katere je tudi stranka Levica, se bo konec februarja sestala na predvolilnem srečanju v Ljubljani. Na srečanju bodo izbrali vodilnega kandidata oziroma kandidatko in potrdili program za junijske volitve v Evropski parlament, piše v sporočilu na spletni strani evropske stranke.

»Prihodnjih evropskih volitev ne moremo obravnavati kot drugorazrednih volitev. Nacionalne razlike bodo obstajale, vendar pa bo Stranka Evropske levice potrdila volilni program, tako da bo lahko volilno kampanjo vodila na skupnih temah, ki bodo temeljile na potrebah ljudi,« je ob tem sporočil predsednik stranke Walter Baier.

Za volitve pred petimi leti so v Evropski levici izbrali dva vodilna kandidata. To sta bila tedanja poslanka Levice v državnem zboru Violeta Tomić, ki se je januarja 2022 razšla s stranko, in Belgijec Nico Cue.

Najmočnejši evropski politični družini Evropska ljudska stranka (EPP) ter Stranka evropskih socialistov (PES) bosta medtem svoja volilna programa in vodilna kandidata potrjevali v začetku marca. Člani PES se bodo 2. marca zbrali na kongresu v italijanski prestolnici Rim, člani EPP pa 6. in 7. marca v Bukarešti v Romuniji.

Komentarji: