Imel le lažji prehlad in že zapustil bolnišnico

Dalajlama je že včeraj normalno telovadil.
Fotografija: Dalajlama je tibetanski duhovni voditelj. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Dalajlama je tibetanski duhovni voditelj. FOTO: AFP

Mnogi so se prestrašili, ker je moral tibetanski duhovni voditelj dalajlama v bolnišnico v New Delhiju, toda po treh dneh so ga že izpustili v domačo oskrbo. Očitno je šlo zgolj za lažji prehlad. Njegov tiskovni predstavnik Tenzin Taklha je zatrdil, da se dalajlama že počuti dobro in da bolečine v prsnem košu niso bile nič resnejšega.  



Dalajlama je bolnišnico zapustil v petek zjutraj, že dan prej pa je normalno telovadil in počel druge vsakodnevne dejavnosti. V njegovem taboru pričakujejo, da bo kljub temu še nekaj dni ostal v New Delhiju, preden bo odšel nazaj domov v Dharamsalo na sever Indije.

Tibetanci se sprašujejo, kdo ga bo nasledil. FOTO: Reuters
Tibetanci se sprašujejo, kdo ga bo nasledil. FOTO: Reuters


Čeprav je dalajlama iz Tibeta, že 60 let živi v Indiji, saj je moral zbežati, ker so kitajske sile zatrle tibetanski upor proti kitajski nadvladi.

Kitajska je prevzela nadzor nad Tibetom leta 1950, dalajlama pa je dobil oznako »nevarnega separatista«. Dalajlama je tudi med prejemniki Nobelove nagrade, veliko vprašanje pa je, kdo bo njegov naslednik. Tibetanci namreč ne bodo sprejeli nobenega voditelja, ki ga bo poskušala nastaviti kitajska oblast.

Več iz te teme:

Komentarji: