Iz politike v Silicijevo dolino

Vodstvu Facebooka se pridružuje nekdanji namestnik britanskega premiera Nick Clegg.
Fotografija: Nick Clegg je oster nasprotnik brexita. FOTO: Justin Tallis/AFP
Odpri galerijo
Nick Clegg je oster nasprotnik brexita. FOTO: Justin Tallis/AFP

V prelomnih časih za Facebook – spomniti se velja afere Cambridge Analytica, ko so bili zlorabljeni podatki več deset milijonov facebookovih uporabnikov – se bo vodstvu podjetja pridružil nekdanji vodja britanskih liberalnih demokratov Nick Clegg. Ker bo prevzel vodenje oddelka za globalne zadeve in komunikacije, bo sodeloval tudi pri snovanju strateških usmeritev družbenega omrežja.

Cleggova nova služba buri duhove v političnih in gospodarskih krogih, ni namreč pogosto, da britanski politiki prevzemajo službe v tehnoloških podjetjih, opozarjajo pri Financial Timesu, kjer ugibajo, ali si Facebook morda želi okrepiti odnose z Brusljem. Clegg je namreč v preteklosti služboval pri evropski komisiji, prav tako je bil evropski poslanec.

Enainpetdesetleni Clegg, nekdanji vodja liberalnih demokratov in namestnik britanskega premiera Davida Cemerona med letoma 2010 in 2015, na lanskih volitvah ni bil izvoljen v britanski parlament. Za Facebook bo začel delati v prihodnjih tednih. Sprva bo delal iz Londona, januarja, nekaj mesecev pred predvidenim izstopom Združenega kraljestva iz EU, ki mu močno nasprotuje, pa se bo skupaj z ženo, odvetnico Miriam González, in tremi sinovi preselil v Silicijevo dolino.

Komentarji: