Iz zapora izpustili še drugo osumljenko umora Kim Džong Nama

Vietnamka se bo na prostosti posvetila pevski in igralski karieri. 
Fotografija: Doan Thi Huong je bila prepričana, da sodeluje v resničnostnem šovu. FOTO: Nguyen Huy Kham/Reuters
Odpri galerijo
Doan Thi Huong je bila prepričana, da sodeluje v resničnostnem šovu. FOTO: Nguyen Huy Kham/Reuters

Iz malezijskega zapora so izpustili še drugo osumljenko umora Kim Džong Nama, polbrata severnokorejskega voditelja Kim Džong Una. Vietnamko Doan Thi Huong je sodišče na začetku aprila spoznalo za krivo namerne telesne poškodbe in jo obsodilo na tri leta in štiri mesece zapora. Pred tem je tožilstvo umaknilo točko obtožnice, ki jo je bremenila umora, zločina, za katerega je v Maleziji predpisana smrtna kazen z obešenjem.

Tridesetletna Vietnamka se je na prostosti pridružila Indonezijki Siti Aisyah, ki so jo skupaj z njo obtožili, da je 13. februarja 2017 z živčnim strupom VX na letališču v Kuala Lumpurju napadla polbrata severnokorejskega voditelja. Obe sta na sodišču zatrdili, da so ju severnokorejski agenti pretentali in prepričali, da sta izvršili umor s toksičnim živčnim strupom. Mislili sta namreč, da sodelujeta v potegavščini v resničnostni televizijski oddaji.

Doan Thi Huong se je pred poletom v Vietnam odpravila v malezijsko mesto Putradžaja, da bi uredila dokumente, ki so ji omogočili vrnitev v domovino. V videu, ki ga je posnel njen odvetnik na letalu, se je zahvalila vsem, ki so molili zanjo. »Rada vas imam in se vam zahvaljujem. Prav tako se zahvaljujem gospodu Jezusu Kristusu,« je povedala. Nekdanja frizerka se bo na prostosti posvetila pevski in igralski karieri.

Preberite še:

Komentarji: