Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Izraelski obrambni minister napovedal razširitev ofenzive v Rafi

Mesto Rafa in okolico je bilo od 6. maja primorano zapustiti že okoli 800.000 ljudi.
Ranjeni palestinski deček ob ruševinah stavb, ki so jih povzročili izraelski napadi. FOTO: AFP
Ranjeni palestinski deček ob ruševinah stavb, ki so jih povzročili izraelski napadi. FOTO: AFP
STA
20. 5. 2024 | 13:28
20. 5. 2024 | 13:32
1:39

Izrael je dolžan razširiti svojo kopensko ofenzivo v Rafi na jugu Gaze, je med današnjim obiskom svetovalca Bele hiše za nacionalno varnost Jaka Sullivana v Tel Avivu izjavil izraelski obrambni minister Joav Galant in ponovno izpostavil potrebo po uničenju Hamasa. Galant je sicer že pred dnevi napovedal povečanje števila izraelskih vojakov v Rafi.

»Poudaril sem, da je dolžnost Izraela, da razširi kopensko operacijo v Rafi, uniči Hamas in vrne zajete talce,« je po srečanju s Sullivanom na omrežju X zapisal Galan.

Izraelski minister je že prejšnji teden napovedal povečanje števila izraelskih vojakov v Rafi. Ocenil je, da je vojska doslej na območju Rafe napadla na stotine ciljev in uničila več predorov, ki naj bi jih uporabljali borci palestinskega islamističnega gibanja Hamas. Dodal je, da je izraelska ofenziva Hamas močno prizadela in izčrpala.

Mesto Rafa in okolico je bilo sicer od 6. maja, ko je izraelska vojska začela izdajati ukaze za evakuacijo, po oceni agencije Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem (UNRWA) primorano zapustiti že okoli 800.000 ljudi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine