Izraelski tanki obstreljevali položaj Hamasa v Gazi

Žrtev v izmenjavi ognja vzhodno od kraja Džabalija ni bilo.
Fotografija: Palestinci v Gazi še naprej trpijo zaradi izraelskega terorja. FOTO: Hatem Moussa/Ap
Odpri galerijo
Palestinci v Gazi še naprej trpijo zaradi izraelskega terorja. FOTO: Hatem Moussa/Ap

Tel Aviv - Izraelski tanki so danes streljali na vojaški položaj skrajnega palestinskega gibanja Hamas na severu območja Gaze, potem ko so na območju streljali na izraelske vojake. Žrtev v izmenjavi ognja vzhodno od kraja Džabalija ni bilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vojska je sporočila, da je bil napad odgovor na streljanje na njihove vojake in da med njimi ni bilo žrtev. Tudi palestinski varnostni viri so potrdili, da žrtev ni bilo.
 

Izraelska vojska deležna mednarodnih kritik


V ločenem incidentu so v streljanju z območja Gaze zadeli hišo v bližnjem izraelskem mestu Sderot, ki je povzročil škodo, a ni zahteval žrtev, je sporočila policija. Vojska je incident označila za resnega. Izpostavili so, da je »teroristična skupina Hamas odgovorna za vse, kar se dogaja v Gazi«.

Do incidentov prihaja po tednih množičnih protestov na območju Gaze blizu meje z Izraelom, ki so vrhunec dosegli v ponedeljek, ko je bilo na protestih proti odprtju ameriškega veleposlaništva v Jeruzalemu ubitih 60 Palestincev.

Uporaba prekomerne sile izraelske vojske je bila deležna mednarodnih kritik, z izjemo ZDA, ki skupaj z Izraelom zagovarjajo pravico slednje do obrambe. Izrael odgovornost za žrtve pripisuje Hamasu.

Komentarji: