MK Group napoveduje nove naložbe v Istri

Prihodnje leto naj bi zaključili petmilijonski naložbeni cikel v Istri.
Fotografija: Letovišče Skipper v Savudriji. Foto MK Group
Odpri galerijo
Letovišče Skipper v Savudriji. Foto MK Group

Srbska družba MK Group, ki je od leta 2017 lastnik letovišča Skipper v Savudriji v Istri, vključno s hotelom Kempinski Hotel Adriatic, je do zdaj v posodobitev kapacitet vložila tri milijone evrov, prihodnje leto pa namerava še dva milijona evrov. Tako bodo zaključili svoj petmilijonski naložbeni cikel v Istri, so sporočili iz družbe.

Letovišče obsega več kot 200.000 kvadratnih metrov. Poleg hotela pa kompleks vključuje še 21 luksuznih vil, igrišče za golf in apartmaje. »MK Group potrjuje svojo jasno zavezanost k razvoju turističnih destinacij, v katerih deluje, z vizijo, da iz njih naredi priljubljene destinacije med regionalnimi in evropskimi turisti,« so poudarili v družbi, ki jo vodi Kai Behrens.

Največja dela so bila povezana z obnovo plaže hotela, rezidence Skipper, VIP plaže in restavracije. V prihodnjem letu jih čakajo naložba v vile Skipper Resort pa tudi opremljanje in prenova določenih apartmajev.

Kai Behrens, direktor hotelov Kempinski Adriatic in Kempinski Palace Portorož. Foto MK Group
Kai Behrens, direktor hotelov Kempinski Adriatic in Kempinski Palace Portorož. Foto MK Group


MK Group, ki jo vodi Miodrag Kostić, ima v večinski in manjšinski lasti 14 hotelov v Srbiji, Sloveniji, na Hrvaškem in v Črni gori, letališče Portorož in igrišče za golf v Savudriji. V Sloveniji Kostić obvladuje tudi Gorenjsko banko in neuradno je kupil tudi slovenski del avstrijske slabe banke Heta Asset Resolution, ki ima med drugim v lasti obsežna zemljišča v Izoli.

Komentarji: