Musk priznal, da jemlje pomirjevala za spanje, a ne kadi marihuane

Tvit o privatizaciji Tesle je zapisal na poti na letališče. 
Fotografija: Elon Musk se je razgovoril ua New York Times. FOTO: Kiichiro Sato/AP
Odpri galerijo
Elon Musk se je razgovoril ua New York Times. FOTO: Kiichiro Sato/AP

Šef Tesle Elon Musk je v izjemno čustvenem intervjuju za New York Times povedal, da je bilo to leto eno najbolj mučnih v njegovem profesionalnem življenju ter da mu je stres načel zdravje. Povedal je, da je svoj 47. rojstni dan junija praznoval v tovarni električnih avtomobilov, da je skoraj zamudil bratovo poroko, a da ne kadi trave, si pa včasih pomaga s tableti, da zaspi. 

Musk je ogromno prahu dvignil s tvitom, da razmišlja o privatizaciji Tesle pri ceni delnice 420 dolarjev (367 evrov), s čimer si je nakopal tudi napovedi tožb in preiskav. V intervjuju je povedal, da se mu je ta cena zdela »boljša karma« kot cena 419 dolarjev, ki bi sicer predstavljala 20-odstotno premijo v primerjavi s ceno tečaja. Termin 4/20 je sicer predvsem v ZDA v uporabi za označevanje kajenja marihuane. »Zdela se mi je boljša karma pri 420 kot 419. Ampak nisem bil pod vplivom marihuane, da smo jasni. Marihuana ne pomaga pri produktivnosti,« je dejal Musk in še priznal, da je to tvitnil, ko se je po jutranji telovadbi s svojim modelom S peljal proti letališču. Da je to zapisal, mu ni žal.

S tviti je Musk dvignil že veliko prahu. FOTO: Toru Hanai/Reuters
S tviti je Musk dvignil že veliko prahu. FOTO: Toru Hanai/Reuters


Odvetniki so opozorili, da je s tvitom morda prekršil zakon, ki prepoveduje javno objavljanje načrtov o nakupih oziroma prodaji, če vodilni v podjetju nimajo sredstev za dokončanje posla ali da morda želijo le manipulirati s ceno delnic. Tesline delnice so namreč po tvitu zrasle za 11 odstotkov, nato so sicer znova izgubile na svoji vrednosti. Za New York Times je še povedal, da so njegovi prijatelji že v skrbeh zanj, ker včasih dela tudi 120 ur na teden. Večkrat med intervjujem je, kot so zapisali pri časniku, premolknil, saj so ga preplavila čustva. Tudi ko je razlagal, kje je bil 28. junija, ko praznuje rojstni dan. Bil je v tovarni. »Vso noč. Nobenih prijateljev. Ničesar,« je dejal.

Priznal je še, da velikokrat poseže po uspavalnih tabletah. »Velikokrat gre za izbiro ali nič spanja ali tableta.« Uporaba tablet naj bi skrbela kar nekaj članov uprave, saj bi lahko vplivale na njegove nočne tvite. Pri podjetju so sicer poudarili, da je Muskova pripadnost Tesli nesporna. Sam pa je dodal, da ne iščejo novega direktorja. 

Preberite še:

Komentarji: