Ob ogledu razbitin Titanika izginila podmornica

Ni še znano, koliko ljudi je bilo na krovu podmornice, ko je izginila.
Fotografija: Pri ogledu Titanika se je izgubila sled za podmornico. FOTO: Whoi Archives/©woods Hole Ocean Via Reuters
Odpri galerijo
Pri ogledu Titanika se je izgubila sled za podmornico. FOTO: Whoi Archives/©woods Hole Ocean Via Reuters

V Atlantskem oceanu je izginila podmornica, ki je prevažala turiste na ogledat potopljenih ostankov ladje Titanik. Bostonska obalna straža je v danes za BBC potrdila, da poteka iskalna akcija. Ni še znano, koliko ljudi je bilo na krovu podmornice, ko je izginila. 

Zasebno podjetje OceanGate Expeditions, ki organizira globokomorske odprave, je v izjavi potrdilo, da je lastnik pogrešane podmornice in da so bili na njej tudi ljudje. Poudarili so, da si prizadevajo za varno vrnitev članov posadke. 

Družba za mesto na osemdnevni odpravi do ogleda znamenite razbitine, gostom računa skoraj 230.000 evrov. Na spletni strani podjetja je navedeno, da odprava še poteka, prihodnje leto pa sta načrtovani še dve.

Ladijska razbitina leži na dnu Atlantika na globini 3800 metrov. Od obale Nove Fundlandije v Kanadi je oddaljena približno 600 km. 

Največja ladja svojega časa je leta 1912, na prvi plovbi iz Southamptona v New York trčila v ledeno goro in potonila pri čemer je umrlo več kot 1500 potnikov in članov posadke. Razbitine ladje so odkrili šele leta 1985.

Preberite še:

Komentarji: