Oče otroka, ki je visel z balkona, igral Pokémon Go

Zaradi neizpolnjevanja starševskih dolžnosti mu grozi dveletna zaporna kazen.
Fotografija: Mamoudou Gassama je s četrtega nadstropja rešil štiriletnega dečka. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Mamoudou Gassama je s četrtega nadstropja rešil štiriletnega dečka. FOTO: Reuters

Pariz - Oče štiriletnega dečka, ki ga je v soboto zvečer z balkona četrtega nadstropja stavbe na severu Pariza rešil malijski migrant Mamoudou Gassama, je pred incidentom zapustil stanovanje in igral videoigro Pokemon Go, je povedal glavni pariški tožilec François Molins. Očetu grozi obtožnica zaradi neizpolnjevanja starševskih dolžnosti.

Oče je zapustil stanovanje, da bi odšel po nakupih, nakar se je odločil, da se poigra z videoigro Pokemon Go, kar mu je pred povratkov domov vzelo nekaj časa. Okno v stanovanju je med njegovo odsotnostjo ostalo odprto, malček pa je skozenj našel pot na balkon. Nevestni oče, ki ostaja neimenovan, se bo moral septembra zglasiti na sodišču, grozi pa mu dveletna zaporna kazen.

Nasprotno od nevzornega očeta, pa je mnoge čestitke prejel 22-letni Gassama, ki si je s svojimi plezalnimi veščinami prislužil vzdevek Spiderman. Po junaškem dejanju ga je sprejel sam francoski predsednik Emmanuel Macron, ki ga je imenoval za častnega francoskega državljana. Macron mu je podelil tudi medaljo za pogum in obljubil službo gasilca.

Mamoudou Gassama je od francoskega predsednika prejel tudi medaljo za pogum FOTO: Reuters
Mamoudou Gassama je od francoskega predsednika prejel tudi medaljo za pogum FOTO: Reuters


Komentarji: