Že dve smrtni žrtvi in evakuacija turistov

Požar je ogrozil tudi enega od hotelov, zato so morali gasilci v petek zvečer s čolni na varno odpeljati okoli 700 turistov.
Fotografija: Sicilija se je to poletje spopadala s številnimi požari. FOTO: Antonio Cascio/Reuters
Odpri galerijo
Sicilija se je to poletje spopadala s številnimi požari. FOTO: Antonio Cascio/Reuters

Na italijanskem otoku Sicilija divja več požarov. Najhuje je na območju letoviškega mesta Cefalu, kjer so požari terjali eno smrtno žrtev, še ena oseba je umrla pri Palermu. Požar je ogrozil tudi enega od hotelov, zato so morali gasilci v petek zvečer s čolni evakuirati okoli 700 turistov. Pri gašenju poleg gasilcev sodelujejo tudi letala.

image_alt
Iz Italije poročajo o dveh smrtnih žrtvah neurja, Sicilija v plamenih

V požaru v mestu Cefalu je v petek zvečer umrla 42-letna ženska, ki je bila z očetom in bratom na poti, da bi iz gorečega hleva rešila konje, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Požari sicer divjajo tudi nedaleč od Palerma, kjer je pri kraju Trappeto umrl moški med evakuacijo iz hiše, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočila policija. 

Italija se je to poletje spopadala s številnimi požari, ki so terjali več smrtnih žrtev in povzročili ogromno škodo. Več požarov je izbruhnilo tudi na Siciliji. Julija so tako zaradi požarov začasno zaprli letališči v Palermu in Catanii.

Preberite še:

Komentarji: