Republika Srbska: Zaradi uboja policijskega inšpektorja pridržan sin poslanca

V Bijeljini je bil ponoči pred enim od nočnih klubov s strelnim orožjem ubit tamkajšnji policijski inšpektor. Policija je pridržala štiri osumljence.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel/Delo

V Bijeljini je bil ponoči pred enim od nočnih klubov s strelnim orožjem ubit tamkajšnji policijski inšpektor. Policija je davi pridržala štiri osumljence, med katerimi je po neuradnih informacijah tudi sin poslanca v parlamentu bosansko-hercegovske entitete Republika Srbska, poročajo banjaluški mediji.

Policijski inšpektor iz Bijeljine je bil ubit nekaj po polnoči, ko je prihajal iz kluba, poroča portal banjaluške Alternativne televizije (ATV). V streljanju je bil ranjen tudi varnostnik.

Policija je na kraj dogodka prišla takoj po uboju in blokirala širše območje. Davi je pridržala štiri osumljence, prvoosumljeni med njimi pa je menda sin člana stranke Socialistične partije in poslanca v narodni skupščini Republike Srbske Zorana Kokanovića, še poroča ATV.

Prvoosumljeni in policijski inšpektor sicer menda nista bila v sporu. ATV pri tem dodaja, da je bil Kokanovićev sin stari znanec policije ter da so ga leta 2021 povezovali tudi z namestitvijo eksplozivne naprave v enem od lokalov in zažigom avtomobila.

Preberite še: